Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината този петък

отпечатай новината

28.03.2024 15:24 | Видян 359 пъти | Гласували 1

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината този петък

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в разпространение по кината от 29 март и през април, след прожекциите си на София Филм Фест.

В Кан филмът на Вендерс бе номиниран за "Златна палма" и удостоен с наградата на Екуменическото жури, а Коджи Якушо в главната роля получи приза за най-добър актьор. Филмът е и сред претендентите за "Оскар" за най-добър международен филм и според критиците е най-добрият филм на Вендерс от последното десетилетие.

По всичко изглежда, че Хираяма е напълно доволен от монотонния си живот като чистач на тоалетни в Токио. Извън строго организираните си ежедневни навици, той се наслаждава на страстта си към музиката и книгите. Освен това той има и страст към фотографията. Поредица от неочаквани срещи, съпровождани от класически рок саундтрак, селектиран от самия Вендерс, внезапно разкриват част от миналото на героя. Дълбоко вълнуващ и поетичен разказ за откриването на красота в ежедневието.

„Тайната на грънчаря е, че всеки път започва отначало. Същото се отнася за нашия герой, Хираяма. Всеки ден той започва отначало. Не мисли как го е направил вчера или как ще го направи утре. Винаги го прави на момента. Това е още една от тайните на грънчаря, който придава различна красота на всяко повторение.“

Вим Вендерс

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !