Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Безпардонен принц Андрю разкрит, пуснаха катастрофалното му интервю в Нетфликс

отпечатай новината

05.04.2024 16:00 | Видян 744 пъти

Безпардонен принц Андрю разкрит, пуснаха катастрофалното му интервю в Нетфликс

Предизвикателен принц Андрю наруши прикритието и беше забелязан да се усмихва по време на конна езда – докато противоречива драматизация на неговото катастрофално интервю за BBC Newsnight удари Netflix, пише Mirror.

Херцогът на Йорк изглеждаше безгрижен, докато махаше, докато яздеше в Уиндзор тази сутрин, точно когато Scoop, който разказва историята за това как екипът на BBC осигури интервюто, беше пуснат на живо в платформата за стрийминг. Актьорът от Holiday Руфъс Сюел играе ролята на херцога на Йорк, докато Джилиан Андерсън представя интервюиращата Емили Мейтлис във филма, който се задълбочава в историята зад скандалния чат в Newsnight за връзката на Андрю с осъдения сексуален престъпник Джефри Епщайн.

Шоуто е базирано на мемоарите на бившия продуцент на Newsnight Сам Макалистър Scoops, които документират „преговорите с високи залози с Бъкингамския дворец до водещото интервю на BBC с херцога на Йорк“.

Когато интервюто беше излъчено през ноември 2019 г., то предизвика шок по целия свят, като Андрю отказа да каже, че съжалява за връзката си с Епщайн, припомняйки си запомнящо се посещение в Pizza Express и твърдейки, че медицински не може да се поти. В дните непосредствено след излъчването на интервюто животът на херцога започна да се разплита и сега изглежда много различен от този, на който някога се радваше.

Преди интервюто за Newsnight Андрю имаше пълен дневник на кралските ангажименти. В годината преди катастрофалния чат той е изпълнил общо 394 ангажимента - повече от племенника му принц Уилям. Основните задачи на Андрю включват насърчаване на британския бизнес в чужбина, както и приемане на чуждестранни високопоставени лица, посещаващи Обединеното кралство от името на покойната кралица. Той също така помогна за създаването и провеждането на инициативата в стил Dragon's Den Pitch@Palace, която видя собственици на стартиращ бизнес да се свържат с потенциални инвеститори по време на специални събития в Бъкингамския дворец, които се оказаха много успешни.

Но само няколко дни след интервюто Андрю сензационно напусна обществения живот „в обозримо бъдеще“. В изявление, одобрено от покойната кралица, той каза, че му е "станало ясно", че неговата "бивша връзка с Джефри Епщайн се е превърнала в голямо смущение в работата на семейството ми." Той изрази съчувствие към жертвите на осъдения сексуален престъпник и опозорен финансист, казвайки, че "се надява, че могат да изградят живота си наново".

Той каза: „Продължавам недвусмислено да съжалявам за лошо преценената си връзка с Джефри Епщайн. Неговото самоубийство остави много въпроси без отговор, особено за жертвите му, и аз дълбоко съчувствам на всички, които са били засегнати и искат някаква форма на затваряне. Мога само се надявам, че след време ще успеят да изградят живота си наново, разбира се, аз съм готов да помогна на всяка подходяща правоприлагаща агенция с техните разследвания, ако е необходимо."

Този ход означаваше, че той пропусна почетно повишение във флота и не получи званието адмирал на 60-ия си рожден ден, както се очакваше няколко месеца по-късно. Сега Андрю се появява само мимолетно на кралски събития, които се считат за семейни. Те включват погребението на покойната кралица, коронацията на краля и мемориал за бившия крал Константин на Гърция. Въпреки това бяха повдигнати вежди, когато той изигра важна роля на възпоменателна служба за принц Филип, на която той придружи майка си до Уестминстърското абатство.

Съвсем наскоро той се присъедини към малка група кралски особи в параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзор за църковната служба в неделя на Великден. Той не е бил принуден да пропуска други кралски етапи, включително Trooping the Colour, Remembrance Sunday и Commonwealth Day, тъй като случай на Covid го изключи от участие в празненствата за платинения юбилей през 2022 г.

Той също така забележимо отсъстваше от официалните снимки на сватбата на най-голямата му дъщеря принцеса Беатрис. Беатрис се омъжи за съпруга Едоардо Мапели Моци на скромна церемония в Уиндзор под ограниченията на Covid.

Присъстваха по-малко от 20 гости – много далеч от сватбата на сестра й, принцеса Юджини, с Джак Бруксбанк през 2018 г., която беше излъчена по телевизията. Що се отнася до официалните сватбени снимки, публикувани пред обществеността, бащата на булката не се появи на нито една от тях, като покойната кралица и принц Филип са единствените кралски особи, показани с греещата булка и нейния нов съпруг. Смята се, че решението да се пуснат снимки без него е било взето от семейството заедно със съвет от придворни.

Той все още живее в 30-стайния си дом в Уиндзор Royal Lodge, който споделя с бившата си съпруга Сара Фъргюсън. Двамата останаха близки въпреки развода си преди почти 30 години, като Фърги дори се присъедини към Андрю в църквата тази Великденска неделя.

Като част от плановете на краля да намали правомощията на Андрю, му беше предложено да се премести от имението си в по-малката вила Frogmore Cottage, която наскоро беше реновирана от принц Хари и Меган Маркъл. Но в крайна сметка той получи разрешение от краля да остане за неопределено време в Royal Lodge, след като сключи сделка с монарха. Той получи „отлагане на екзекуцията“, въпреки че годишната му помощ от 250 000 паунда беше намалена от краля и домът му се нуждаеше от ремонт на около 2 милиона паунда.

Тези дни той често е засичан на конна езда близо до дома си, докато прекарва дните си. Беше съобщено, че херцогът е таял надежди за завръщане към обществения живот - въпреки че изглежда малко вероятно. Но въпреки че връщането към обществените задължения може да е изключено, един виден кралски писател вярва, че крал Чарлз няма да изостави брат си.

Робърт Хардман, автор на Чарлз III, биография на монарха, предполага, че семейството се стреми да задържи Андрю отвътре, казвайки, че един кралски вътрешен човек твърди: „Андрю може да бъде много по-вреден извън цикъла“. Докато друг каза: "Кралят няма просто да хвърли брат си по течението."

„Той много обича племенниците си [принцесите Беатрис и Юджини]. И поне [Андрю] не е бил нелоялен. Но всякакво връщане към обществения живот е изключено. Правните му проблеми не са решени, обществеността не го иска и много хора все още помнят неговата грубост."

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !