Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Крал Чарлз сияе, връщайки се към обществените задължения

отпечатай новината

30.04.2024 14:50 | Видян 244 пъти

Крал Чарлз сияе, връщайки се към обществените задължения

Крал Чарлз изглеждаше емоционален, когато направи дългоочакваното си завръщане към обществените задължения днес след диагнозата му рак - и чисто новата му работа беше разкрита.

Монархът, заедно с кралица Камила, посетиха раковия център на университетската болница Macmillan в Лондон, за да се срещнат с персонала и пациентите, след като лекарите казаха, че са доволни от напредъка му досега, след като е преминал лечение за неразкрития тип заболяване.

Чарлз е бил покровител на Macmillan Cancer Support повече от 20 години – и сега беше разкрито, че вече е и покровител на Cancer Research UK, която е „посветена на спасяването на животи чрез изследвания, влияние и информация“. Днешното посещение има за цел да повиши осведомеността за важността на ранната диагностика на рака и двойката чу за иновативни изследвания на болестта.

Като нов покровител на Cancer Research UK, кралят ще се срещне и с главния клиницист на Cancer Research UK професор Чарли Суонтън, който ръководи проект, наречен TRACERx за справяне с рак на белите дробове и други видове рак.

Освен да присъства на църковна служба в Великденска неделя, кралят досега е стоял далеч от публични събития. Бъкингамският дворец даде актуална информация в петък за състоянието на краля и завръщането му към публични задължения. Дворецът каза, че кралят все още е подложен на лечение от рак и е твърде рано да се каже колко дълго ще продължи. Говорител на двореца обаче каза: „...медицинският екип на Негово Величество е много насърчен от постигнатия досега напредък и остава положителен за продължаващото възстановяване на краля“.

Дневникът на Чарлз с предстоящите събития няма да бъде пълна лятна програма, като присъствието му ще бъде обявено по-близо до времето „в зависимост от съветите на лекарите“, според двореца. По-топлите летни месеци предоставят идеална възможност за провеждане на събития навън, което ще сведе до минимум риска от краля да зарази други хора в затворени пространства.

През януари Чарлз прекара три нощи в болница за процедура на увеличена простата, по време на която беше открит неговият неразкрит рак. На друго място днес принц Уилям изпълнява ангажименти в североизточната част на страната, посещава фирма, финалист на наградата Earthshot, която произвежда нисковъглеродни строителни материали в Seaham, окръг Дърам, и открива James's Place – център, предлагащ безплатно, животоспасяващо лечение на суицидни мъже в Нюкасъл.

Непоказван досега портрет на принца и принцесата на Уелс беше пуснат от двореца Кенсингтън в понеделник в чест на 13-ата годишнина от сватбата на двойката. Кейт, която се лекува от рак, се омъжи за бъдещия крал Уилям през 2011 г.

Снимката на Мили Пилкингтън – която направи последната снимка на краля и кралицата, за да отбележи завръщането на Чарлз към обществените задължения – показва Уилям и Кейт в деня на сватбата им. Черно-бялото изображение беше публикувано в акаунтите на семейство Уелс в социалните медии в понеделник с надпис „Днес преди 13 години!“.

Източник: Mirror

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !