Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Ford подготвя производството на новия VW Transporter

отпечатай новината

03.05.2024 08:00 | Видян 324 пъти

Ford подготвя производството на новия VW Transporter

Производството на новия Volkswagen Transporter ще започне в турския завод на Ford до края на годината. Разработен заедно с Ford Transit Custom, Transporter ще се произвежда в завода на Ford в Коджаели, Турция. Преместването на производството от Хановер, Германия, в Турция ще даде на Volkswagen предимство на пазара на бусове.

Ханс Шеп, ръководител на подразделението за търговски автомобили на Ford Pro в Европа, подчертава мащаба и конкурентоспособността, постигнати чрез партньорството. Transporter ще се конкурира с конкуренти, включително електрически варианти, от Stellantis, Renault и Mercedes-Benz.

Transit Custom и Transporter ще използват една и съща производствена линия. И двата модела ще предлагат различни задвижвания, включително изцяло електрически, plug-in хибридни и дизелови варианти.

Volkswagen планира да представи изцяло електрически и плъг-ин хибридни версии на Transporter на изложението за лекотоварни автомобили в Хановер. Това бележи края на споразумението на Ford и Volkswagen за производство на общо 8 млн. търговски автомобила, включително пикапите Amarok и Ranger.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !