Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

165 лв. е най-скъпият козунак тази година, хубавите български са от 35 до 50 лв.

отпечатай новината

04.05.2024 14:19 | Видян 342 пъти

165 лв. е най-скъпият козунак тази година, хубавите български са от 35 до 50 лв.

165 лв. за козунак Долче и Габана е рекордът по цена този Великден в София. Магазинчето Setu на ул. Сан Стефано - до гръцкото посолство, е мястото, където се продава италианската Коломба - в превод "гълъбица" заради формата на празничния хляб, като в голямата кутия има и крем в бурканче. 115 лв. е малкият Долче и Габана в обла, елипсовидна кутия. Освен шоколад, в него има и ягоди за разкош. И, очевидно, върви много с просеко или шампанско.

Най-хубавите български козунаци, които препоръчваме, понеже са правени на място, а не са фабрични като италианските, струват от 35 до 50 лв. По традиция номер 1 е Орсети на Дондуков 19, където са най-големите майстори на коломбата. Разположен в красиви кутии, независимо дали само със стафиди, с шоколад или с бял шоколад и смокини, които е хит, той е идеален подарък за гостуване по Великден и Гергьовден.

Също с италианско брашно се прави, а за това е много по-лек и по-въздушен, когато го вкусите, е козунакът на Спагети Кичън. Двете заведения на ул. Шести септември и на Св. Неделя, при ъгъла на бул. Витоша и ул. Позитано, предлагат няколко модела, но наш фаворит е козунакът с белгийски шоколад.

Новата модна сладкарница Селест на бул. Левски също предлага козунаци в кулинарния стил на Апенините, макар да се води френска, а не италианска като споменатите по-горе. В зависимост от грамажа те са от 35 до 50 лв.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !