Всичко, което можеш да си представиш...

Всичко, което можеш да си представиш е истинско....

Руска рулетка с шотове и как се...

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на...

Принц Хари дава първото си интервю заедно с Меган в Нигерия след неловък момент

отпечатай новината

10.05.2024 14:15 | Видян 223 пъти

Принц Хари дава първото си интервю заедно с Меган в Нигерия след неловък момент

Принц Хари и Меган Маркъл бяха забелязани в Нигерия за първи път, когато херцогът на Съсекс изнесе страстна реч за психичното здраве, предаде Mirror.

Обръщайки се към стаята в Lights Academy в Абуджа, Хари каза: „На някои места по света, повече отколкото бихте повярвали, има стигма срещу психичното здраве. Твърде много хора не искат да говорят за това, защото е невидимо, това е в ума ви и ние не можем да го видим."

Меган се усмихна, докато стоеше до съпруга си, докато той говореше, кимайки в отговор на коментарите му. Хари продължи да казва, че психичното здраве е „все още нещо, в което не сме относително сигурни“. Той добави: „Но познайте какво, всеки един човек в тази стая, най-младият, най-старият, всеки един човек има психично здраве.

„Така че трябва да се грижите за себе си, за да можете да помагате на други хора, другите хора трябва да се грижат за себе си, за да могат да се грижат за вас. Това е начинът, по който работи.“

Херцогът на Съсекс продължи: „Няма срам да можеш да признаеш, че днес е лош ден. Добре? Ако тази сутрин сте се събудили с чувство на тъга, ако сте напуснали училище, чувствайки се стресирани, ако сте загубили любим човек в вашето семейство, към което обикновено се обръщате или с когото говорите, всички тези неща, които може да сте накарани да повярвате, не са за разговор. Ние сме тук днес, за да ви кажем, че това не е така.

"Всяко едно от тези неща е напълно нормално. Това е човешка реакция, независимо дали е мъка, стрес, каквото и да е чувството, идва от преживявания, които сте имали." Хари подчерта как всеки може да страда от проблеми с психичното здраве "във всеки един ден".

Той заключи: „Ако вземете нещо от днес, просто знайте, че психичното здраве засяга всеки един човек.“ Меган не говореше по време на речта, тъй като остави съпруга си да поеме инициативата.

Меган и Хари носеха ежедневни тоалети по време на разговора. Херцогът на Съсекс носеше светлосив топ, а херцогинята заложи на рокля в прасковен цвят. И двамата носеха традиционни африкански огърлици, като Меган добави проста златна огърлица.

Двойката кацна в Абуджа в петък сутринта след краткото посещение на Хари в Обединеното кралство без съпругата му. Те се събраха отново на Хийтроу, като Меган кацна в четвъртък от Лос Анджелис. Тя беше видяна да чака Хари на летището във ВИП апартамента Уиндзор.

Херцогът и херцогинята на Съсекс бяха посрещнати от нигерийски служители в Абуджа и бяха придружени от същия екип за сигурност, който беше пътувал с Хари до Обединеното кралство. По време на краткото си посещение в Нигерия Хари и Меган ще посетят военния щаб на страната и ще рекламират Invictus Games.

Днес двойката ще посети Лагос след пътуването си до щаба на нигерийската отбрана. Докато са в Нигерия, двамата ще гледат волейболен мач и ще посетят военни болници и благотворителни организации в Абуджа и Лагос. Щабът на отбраната разкри своя маршрут на пресконференция в четвъртък, 9 май, като каза, че е планирано да се срещнат и с ранени служители на въоръжените сили и техните семейства.

Вицемаршал на авиацията Абидеми Маркис, директор на спорта в Министерството на отбраната на Нигерия, каза на брифинг за пресата във Facebook Live в четвъртък, че Хари и Меган ще посетят Wuse Light Academy, преди да се видят с шефа по сигурността на Нигерия.

Съсексите също ще пътуват до щата Кадуна, за да отидат в референтната болница на нигерийската армия, за да посетят възстановяващите се ранени и ранени войници. Той сподели, че в събота, 11 май, ще имат демонстрация на нов волейболен мач между отбора на началник щаба на отбраната и отбора на войводата. Ще последва прием, на който двойката ще общува със семействата на войниците, близки на войници и офицери, убити в бойни действия, и други военнослужещи.

След това Хари и Меган ще посетят губернатора Бабаджиде Санво-Олу на щата Лагос в неделя, 12 май, и след това ще присъстват на демонстративен баскетболен мач в училище. Последният прием ще се състои преди посещението им да приключи в понеделник.

Пътуването до Нигерия идва, след като Хари направи бързо посещение в Обединеното кралство, за да участва в редица ангажименти за Invictus Games. Херцогът на Съсекс се надяваше да се срещне с баща си по време на посещението, но крал Чарлз беше твърде зает.

Говорител на Хари обясни: „В отговор на многото запитвания и продължаващите спекулации дали херцогът ще се срещне с баща си, докато е в Обединеното кралство тази седмица, за съжаление това няма да е възможно поради пълната програма на Негово Величество. разбира се разбира дневника на баща си с ангажиментите и различни други приоритети и се надява да го види скоро."

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !