Хайди Монтаг топлес в пищна фотосесия

Хайди Монтаг разголва всичко за една от най-расовите си...

Канибал, сервира човешка плът на...

Осъден насилник на деца е обвинен, че сервира човешка...

Марката за дрехи Лакост е създадена на шега

отпечатай новината

03.06.2024 11:01 | Видян 398 пъти

Марката за дрехи Лакост е създадена на шега

Знаете ли, че "LACOSTE" се ражда заради шегата на един тенисист? Жан Рене Лакост е тенисист с прякора "крокодилът". Изглежда слаб за спортист поради слабата си фигура и ниския си ръст. Неговите внезапни, но прецизни скокове и движения му дават популярността да лансира своята марка дрехи: "Lacoste".

Ето историята: Рене е син на богато френско семейство. Родителите му не са сигурни, че той някога ще стане професионален тенисист поради физическото му състояние, но решават да го подкрепят при условие, че стане световен шампион. Постига първи места в няколко европейски турнира; включително бронзов медал от Олимпийските игри през 1924 г. На едно първенство през 1927 г. той забелязва аксесоар, който напълно го изумява: куфарче от крокодилска кожа. Съотборникът му предлага да му го подари, ако спечели мача, но за съжаление той губи мача и се шегува с това. Репортер в Бостън чул историята и решил да нарече Рене „Крокодила“ заради агресивната му игра и чара му за това куфарче. Тогава тенисистите носят "пош" облекло. Играе се с тениска, жилетка и панталон.

Трябва да се отбележи, че този спорт се практикувал от висшето общество. Рене поръчва памучни поло тениски с яки на ризата и снимка на зелен крокодил с отворена уста в джоба на гърдите, за да замени остарялата си униформа. През 1933 г. той стартира своята марка поло тениски: "Lacoste" за тенис, голф и спортисти по ветроходство. Името на марката отговаря на фамилното му име; а малкото зелено крокодилче е символ на неговата история, страстта му към тениса и може би онази шега с куфарчето от крокодилска кожа, което сигурно така и не получава.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !