Борисов, Петков и Атанасов са...

Служебният премиер Димитър Главчев потвърди от Брюксел,...

Победителят в Стар академи и брат на...

Победителят в първия и единствен сезон на Стар академи у...

Майка предложи на 26-годишната си дъщеря без матка да износи бебето ѝ

отпечатай новината

09.06.2024 08:12 | Видян 1079 пъти

Майка предложи на 26-годишната си дъщеря без матка да износи бебето ѝ

Жена предложила да износи детето на 26-годишната си дъщеря, която се родила без матка, пише Daily Mail.

Британката Бети Мукерджи от Великобритания научила за липсата на матка, когато била 16-годишна. Все още не била получила цикъл, което плашело майка ѝ. Тя завела дъщеря си на гинеколог и ултразвукът показал, че ѝ липсват части от органи. Бети беше диагностицирана със синдром на Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser (MRKH).

Диагнозата принуждава Мукерджи да се откаже от мечтата си. Винаги е искала деца и е виждала призванието си като учител. „Разбрах, че би било твърде болезнено за мен да бъда около деца, ако нямам свои собствени“, обясни момичето.

Една от проявите на синдрома на MRKH е неоформена вагина. Това прави проникващия секс болезнен и в някои случаи невъзможен. Момичето няма такъв проблем, но все още изпитва трудности в романтичните отношения. Тя винаги казва на партньора си за синдрома, което често води до раздяла.

Мукерджи знае, че може да прибегне до сурогатно майчинство. Тя признава, че веднъж майка ѝ предложила да износи детето ѝ вместо нея.

„Ще имаш утробата ми на твое разположение. Вече нямам нужда от нея“, казала роднината на Мукерджи. Момичето обаче признава, че е твърде ревнива за това. Поради тази причина тя планира трансплантация на матка.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !