Министър ''Боташ'': Какво ли не...

Бившият служебен министър на енергетиката Росен Христов,...

Неймар стана баща на още една дъщеричка

Бруна Бианкарди роди по спешност дъщеря на Неймар на име...

ДА! Bake Me Happy със спомена за Маркрит и бг Драги 1 - проф. Беров: от мус лукс до Гараш петифури

отпечатай новината

24.10.2024 12:57 | Видян 788 пъти

ДА! Bake Me Happy със спомена за Маркрит и бг Драги 1 - проф. Беров: от мус лукс до Гараш петифури

Бонбониер. Тази новобългарска, но толкова симпатична дума, стои на тентата над входа на скромната сладкарница на ъгъла на Патриарха и ул. Княз Борис Първи, наречена остроумно Bake Me Happy. На същата тази тента, но от другата страна, стои името на Маркрит - една от първите хубави сладкарници на София след избухването на демокрацията, на която новата е така да се каже правоприемник.

Всъщност, Маркрит е много актуална, тъй като беше свързана с фамилията на премиера Беров - първия "български Драги", управлявал страната от 30.12.1992 г. до идването на Жан Виденов през януари 1995 г. Сега нали всички очакваме ГЕРБ и ППДБ да се договорят за втория "български Драги" - митичния равноотдалечен премиер, след изборите в неделя: Даниел Вълчев, Марин Райков, Ивайло Калфин, Филип Димитров, Иван Костов или някой друг.

От Маркрит тръгна и модата богатите да срещат красивите по такива места, преди да отидат на вечеря на Панорамата на Японския/Маринела, а после да се включат в импровизирания автосалон с расовите си возила пред модна диско-и/или-чалготека. Пример: постоянното присъствие Косьо Самоковеца-Цеци Красимирова в Маркрит, почти под прозорците на любовното им гнездо...

Някои от нещата на външната или на вътрешната минивитрина напомнят по имидж, направа и рецептура за онова време - примерно петифури Гараш или скалички. Но има и по-модни фаворити - ние харесваме Мус Лукс - полусфера от шоколад, изпълнена отвътре само със (също шоколадов) мус. Преди това сме опитвали Меренгата. Вътре няма целувки, както подвежда името, а шоколадов мус, но с блат.

Мястото е малко, но достатъчно, цените са доста добри на фона на актуалните котировки в софийските заведения - двата изброени по-горе актуални топмодела от витрината например са в зоната на петолевката, докато на повечето места десетолевката вече не стига за подобни изделия, които често са с по-ниско качество.

Борис Ангелов

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !