НАЙ-НОВИ
Нов глас в българската психология:...
Изцяло нов подход в терапевтичната практика у нас...
40% от "турската" фирма на Терзиев са...
40% от консорциума на "турската" фирма, на която кметът...
Солянките на Вики Терзийска
05.08.2025 08:14 | Видян 534 пъти
 
            Певицата Вики Терзийска не спира да изненадва – този път не с музика, а с нещо хрупкаво, солено и заредено със спомени. В публикация, носеща аромата на лято, градина и традиция, Вики разказва за ферментиралите си солянки – по оригинална рецепта, предавана от баба ѝ Тотка през майка ѝ, чак до нея.
„Децата ги обожават“, споделя тя. „А в този бидон получавате благина от хрупкави ферментирали краставички за по-малко от три денонощия!“
Рецептата е проста, но носи усещане за домашна алхимия – 5 килограма корнишони, 10-литров бидон, 8 супени лъжици морска сол (нейната е от Атанасовското езеро), вода до горе, и – за онази характерна хрупкавост – листенца хрян или зърна синап.
Тайната? „Обръщайте ги два-три пъти на ден“, съветва Вики. И с усмивка пита: „Вие приготвяте ли си ферментирали зеленчуци?“
В текст, написан с непринуденост и обич, Вики съчетава традиция, грижа и вкус. А солянките ѝ се превръщат в не просто рецепта, а ароматен мост между поколенията.
 svejo.net
                    svejo.net 
                 facebook.com
 facebook.com
            свързани новини
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай  
Няма коментари към тази новина !


 
		 
             
             
				 
				 
					 
					 
					 
					