Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

„JAM ON IT 10 - Очаквано добър фестивал"

отпечатай новината

09.09.2009 12:20 | Видян 3441 пъти

„JAM ON IT 10 - Очаквано добър фестивал

На  17 септември  в България ще пристигнат  едни от най-емблематичните танцови формации и артисти на световната хип-хоп сцена. Американците Ърбан Артистри (Urban Artistry), италианецът Маурицио (Maurizio), европейската бибой легенда Атомик (Atomic), американецът Текник (Teknyc), забавният водещ на Jam On It Бъбъл Зуу (Bubble Zoo) и индиецът Сандийп (Sandeep)  ще бъдат специалните гости на юбилейно издание на „JAM ON IT 10- Очаквано добър фестивал”, който NESCAFE® 3in1 подкрепя за трета поредна година. Силното международното участие в “Jam On It 10-Очаквано добър фестивал” ще бъде в основата на концерти, джем сешъни, графити демонстрации и неочаквано добри партита.

Почетен гост на есенното издание на фестивала на съвременните изкуства ще бъде Теодосий Спасов, който заедно с DJ Cooh ще представи най- новия си проект "Blakansky".

По време на това издание на фестивала, организаторите SLEEPWALKINGZ CREW ще отбележат и  25 години от създаването на формацията. Двойният юбилей е повод момчетата от SLEEPWALKINGZ да  обещаят най-доброто хип-хоп шоу, което България е виждала.

„JAM ON IT 10 - Очаквано добър фестивал” ще започе в Смолян на 17 септември. В продължение на три дни жителите и гостите на Смолян ще имат удоволствието да видят и чуят на живо най-доброто от модерното изкуство, представено от най-големите в света на хип-хопа. На 20 септември, в София, ще се състои грандиозният финал на юбилейния JAM ON IT. Наскоро откритият София Лайф Клуб в подлеза пред НДК ще събере набралата скорост публика. На огромна видео стена – 3 на 8 метра – по време на партито ще се прожектират кадри от изпълненията в Смолян и клипове от предишни издания на фестивала.

URBAN ARTISTRY (Washington DC) е една от най-изявените американски танцови формации, обединяваща едни от най-класните танцьори във фънк, хаус, диско, брейк и класическите стилове. "URBAN ARTISTRY" ще стъпят за първи път на българска земя, а присъствието им е гаранция за неповторимата парти атмосфера на фестивала. В Смолян те ще изнесат специално подготвени танцови шоута и ще проведат семинари за начинаещи и за напреднали. Отделни членове от групата ще журират в състезанията по фънк танци.

Маурицио (Italy) е признат за световна бибой легенда и хип-хоп пионер на Италия. Маурицио се вдъхновява през 80-те години от основоположниците  в този стил танци чрез филмите (Flashdance, Beat Street, Wild Style, StyleWars). Танцува от 1984-та. Дългата му хип-хоп кариерата прераства в диджействане, продуциране и писане на песни. От края на 80-те записва за много индепендънт лейбъли и за няколко мейджър заедно с артисти от ранга на Африка Бамбаата. През 90-та година Маурицио е приет в САЩ за член в най-легендарната брейк формация „Rock Steady Crew” (групата разпространила брейк танците по целия свят). Като диджей NextOne Маурицио ще направи публиката част от незабравимо пътешествие.

На JAM ON IT 10, Маурицио ще бъде един от съдиите в брейк състезанията. Освен това той ще проведе уъркшопи за начинаещи и напреднали, както и ще пуска музика на партитата под DJ-ския си псевдоним "The Next One".

"TEKNYC"(САЩ/ Skill Methodz) е третият член на журито за брейк битките, заедно с Maurizio и Atomic. Неговата група "Skill Methodz" е основана във Флорида през 1995 г. Те печелят десетки състезания, организатори са на най-различни хип-хоп събития, работят със звезди като Madona, Missy Elliot, Jay-Z и много други. За последните 10 години се налагат като една от най-силните и влиятелни брейк групи в САЩ.
"TEKNYC" също ще зарадва търсещите нови знания и ще направи уъркшоп на "JAM ON IT".

Юбилейният фестивал „JAM ON IT 10  - Очаквано добър фестивал” за поредна година се организира със зареждащата подкрепа на NESCAFE® 3in1, община Смолян, посолството на САЩ, София Лайф Клуб и SABOTAGE.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !