Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Гуна Иванова готви два специални концерта

отпечатай новината

13.02.2008 09:15 | Видян 4098 пъти | Гласували 4

Гуна Иванова готви два специални  концерта

Жената-академия на българския фолклор – Гуна Иванова организира два специални концерта за своите ученици и млади почитатели на фолклорната музика.

На 13 февруари певицата ще проведе образователен майсторски клас с нейни възпитанички от фолклорните формации, с които работи в гр. Перник. Образователният клас ще бъде с “отворени врати” и за широката публика, пристрастна към българската фолклорна музика. В Младежкия дом в града тя ще „изпита” възпитаниците си и всички, които имат интерес  дори и в качеството им на “слушатели”. Образователният майсторски клас ще завърши с концерт, в който ще се изпълняват песни от различни фолклорни области. 
„Това не е изпит! – споделя Гуна –  Моите деца и всички други  не трябва да го приемат като изпитание. Важно е да покажем на всички, а и на самите тях колко са талантливи, колко добре познават българската народна музика.”
А на 14 февруари – празника на влюбените, Гуна Иванова ще изнесе концерт заедно със своите възпитаници пред деца – сираци и инвалиди от домовете в Горна баня и София. Концертът ще започне от 19.00 часа в залата на Общински културен институт “Красно село” – София.
 „На 14-ти ще дарим любов  с моите деца и нашите песни – уточнява певицата с  вече 40-годишно творческо присъствие на българската   фолклорна сцена - С този концерт аз искам да  кажа и на тези дечица, че ги обичам! Всичките! Защото и тези  деца ги чувствам като мои деца.” -  умилява се Гуна.

Наскоро певицата издаде и своя юбилеен албум „Поклон с песен”, с който по достоен начин ще отбележи 40 годинишнината от началото на творческата си дейност и на  сцената, в зала 1 на НДК. Датата е определена  - 23 април 2008 г.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !