Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Далаклиев на финала на световното по бокс в Милано!

отпечатай новината

11.09.2009 17:10 | Видян 4398 пъти

Далаклиев на финала на световното по бокс в Милано!

Боксьорът в категория до 54 кг. Детелин Далаклиев се класира за финала на световното първенство в Милано. 26-годишният Далаклиев срази на полуфинал кубинецът Янкиел Леон, който бе фаворит за титлата с 5:0 като не му даде възможност да вземе нито една точка от срещата.

В първия рунд бившият състезател на БК "Академик" реализира две много важни поредни точки в последните 60 секунди на началната част. Далаклиев запази аванса си през втория рунд и дори го увеличи на 3:0. Всичко беше решено в третия рунд, когато Леон се хвърли да изравнява. Кубинецът се откриваше често и това позволи на Далаклиев да оформи крайното 5:0.

На финалът Далклиев ще се срещне с руснака Едуард Абзалимов, който пребори на полуфинала Джон Джо Невин (Ирл) след 5:4. 25-годишният руснак има 190 аматьорски мача, от които е спечелил 160. На международния ринг неговият баланс е 40 успеха срещу едва 5 поражения. Абзалимов е многократен шампион на Русия. Той е бивш световен и европейски шампион за юноши. Има и първо място на турнира за Световната купа през 2005-та, информира sportal.bg.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !