Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Емануела скъса с продуцента

отпечатай новината

26.09.2009 09:00 | Видян 16755 пъти | Гласували 2

Емануела скъса с продуцента

Поредният фолк скандал между изпълнител и продуцент избухна през изминалите дни. Този път срещу шефа си нададе вой не някоя новоизлюпена певица, а чалга звездата Емануела. Това е честа практика в най-печелившия музикален бранш. Историята помни как Десислава, Рени и куп други звезди биха шут на продуцентите си преди много години.

Да се върнем обаче на Емилия Цветкова, както е истинското име на Емануела. Също като Преслава, която е златната кокошка на Пайнер, и тя бе най-популярната и търсена изпълнителка от каталога на Ара мюзик.

Фирмата на Виктор Касъмов усилено лансираше и възлагаше огромни надежди на Емануела. Около имената им даже се завъртя интрига. Първоначално клюкари ги спрягаха за много близки. След това из медийното пространство се понесоха слухове, според които певицата всъщност ходела със сина на шефа си – Денис Касъмов. Тя самата си призна тук-там за връзката си с младежа, с когото се разделиха неотдавна.
Междувременно Еми се радваше и на покровителството на Слави Трифонов. Тя участва в   шоуто му Бягство към победата, беше главна героиня в сериала му Къде е батко, а последната й изява в 7/8 бе на лятното турне на Дългия. Напоследък хора от тв коридорите ги спрягат като водещи на Денсинг старс.

След цялата тази работна и лична идилия настъпи неочакван обрат. Още преди повече от месец се коментираше, че Емануела има намерение да напусне Ара мюзик. Според запознати тя не била доволна от възгледите на продуцентите си. Ако се вярва на мълвата, имала и лична причина да им каже „Сбогом“, която била свързана с Денис. Той ходел на всичките й участия и освен гадже се водел и нещо като неин мениджър. Това предизвиквало ревност у другите певици. Клюкари разправят още, че Емануела издържала и се грижела за шефския син. Купила му даже телефон, който при раздялата им си взела, защото се ядосала, че той си поискал плюшените играчки, които й подарил. Въобще, картинката била: „Дай си ми куклите, на си ти парцалките“. На всичкото отгоре в компанията на Касъмов се плетели много интриги, които дразнели звездата, твърдят злите езици.

Преди време Емануела помогнала на колежката си и приятелка Саманта също да се отърве от работодателите си. Когато „девствената“ фолкпевица разтури договора си с Ара, Еми й дала пари на заем за неустойките по него, твърдят приближени на брюнетките. Сега събирала пари за своите неустойки, които според клюката били на стойност около 100 хиляди лева. Как започна началото на края между Емануела и Ара?
Първо Виктор Касъмов изпрати писмо до журналистите, в което твърди, че Емануела не е напуснала Ара мюзик и че всички нейни артистични изяви трябва да се договарят с неговата фирма. Той заявява още, че тя не спазва ангажиментите си:
„ В последните месеци Емилия Цветкова - Емануела демонстрира явно нежелание да спазва поетите към нас ангажименти и заявява публично намерението си да прекрати едностранно и без наличието на правни основания действащия помежду ни договор. Към момента подписаният между Ара Мюзик ЕООД и Емануела продуцентски и мениджърски договор е валиден и обвързва фолк изпълнителката с всички поети от нея задължения, в това число за неустойки при нарушаване на изключителните права на продуцента и мениджъра.“

Дни след това Емануела направи публично опровержение, което гласи следното: „Неопровержим факт е, че този договор бе прекратен, едностранно от мен, поради неизпълнение на задължения на продуцента и мениджъра ми Ара Мюзик ЕООД... Твърденията на Ара Мюзик ЕООД, че понастящем е единственият лигитимиран по силата на закона и сключения договор продуцент и мениджър на ЕМАНУЕЛА, не отговарят на истината.“ В писмото си певицата казва още, че компанията се опитва да се облагодетелства чрез нея и, че ако това продължи ще си потърси правата по съдебен път.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !