Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

„Цвете за теб” подари Белослава на всички българки с апел за борба с рака на маточната шийка

отпечатай новината

15.10.2009 14:15 | Видян 5012 пъти

„Цвете за теб” подари Белослава на всички българки с апел за борба с рака на маточната шийка

Белослава представи новия си сингъл „Цвете за теб”, проект, вдъхновен от кампанията „За теб и тези, които обичаш” за борба с рака на маточната шийка. С присъщата си магнетичност, тя въвлече гостите на стилното събитие в Sofia Live Club в необятния женски свят – „светът, който ражда животи”, както се пее в песента. Текстът отново е написан от Белослава, но този път -  провокиран от посланията, получени от над 800 участници във Facebook групата на кампанията. „Дай ми мъдрост, дай ми сила, дай ми закрила, за да бъда аз...” е ключово послание в песента с прекрасната музика и аранжимент на маестро Живко Петров.

След емоционалното изпълнение, певицата, която подкрепя инициативата за борба с рака на маточната шийка от създаването й през 2008 година, отправя своя рационален апел към всички българки да бъдат отговорни към своето здраве. „Ежедневно получавам една огромна любов, подкрепа и споделена енергия, моят начин да върна своите позитивни мисли обратно към света е с песен. Много съм щастлива, че в кампанията „За теб и тези, които обичаш” се роди идеята да направим този проект. Бих искала всяка жена да се обърне към силата и мъдростта в себе си, но и да не се страхува да търси съвет и помощ. Страхът и липсата на информация не е добър съветник за никого, ракът на маточната шийка е предотвратим с ваксинация и профилактични прегледи и не трябва да допускаме ежедневно една българка да губи живота си от това заболяване.”

Зад емоционалните и мелодични послания на кампанията „За теб и тези, които обичаш” стои стремежът с всички инициативи да бъдат информирани дамите за възможностите да се предпазят от второто по честота онкологично заболяване сред жените на възраст между 20 и 45 години.  Като повишава здравната култура, инициативата си поставя амбициозната задача да преодолее традиционните заблуди, свързани с коварната болест, и да насърчи предпазването от този рак чрез комбинация от ваксинация и редовни профилактични прегледи.


Ракът на маточната шийка е второто най-разпространено онкологично заболяване сред жените. За съжаление България е на едно от челните места по заболеваемост и смъртност от този вид рак в Европа. Това се дължи на късно диагностициране и подценяване на профилактиката, а най-добрата защита срещу заболяването е именно комбинацията от ваксинация и редовни гинекологични прегледи.

Причина за заболяването е вирус (човешки папиломен вирус), с който близо 80% от сексуално активните жени влизат в контакт по време на живота си. В много от случаите техният имунитет спомага за “самоочистване” от вируса. Веднъж заразила се обаче, жената не изгражда имунитет към вируса и може да бъде заразена отново. Повече по проблема, прочетете на www.zateb.info.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !