Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Евгени Минчев. Еврейска връзка в Лондон

отпечатай новината

24.10.2009 09:00 | Видян 6870 пъти

Евгени Минчев. Еврейска връзка в Лондон

През последните три години пиарът и продуцент Евгени Минчев почти десет дни в месеца остава в Лондон. Междувременно световният елит го видя на Руския бал на племенника на цар Николай принц Димитрий в недостъпната за обикновените хора Banqueting house в британската столица, където Кралица Елизабет Втора е венчана. Точно в тази зала, под изографисаните от Рубенс тавани, Евгени Минчев бе заел централната маса, в непосредствена близост до масите на принц Димитрий, холандската принцеса, датската принцеса и лейди Колин Кембъл, биографка на принцеса Даяна. В качеството си на председател на World award of dignity /Световната награда за достойнство/, Минчев е на почетните места в десетки форуми и елитни събирания по целия свят. На Руския бал във Виена тази година, той награди личния приятел на Путин Валери Гергиев. Минчев се оказа и съорганизатор на този бал, който е третият по значимост в австрийската столица. Тази година, по времето на Кралската регата в градчето Хенли край Темза, наш Евгени пък се появи в компанията на двама от приятелите на принцовете Хари и Уйлям. Час по-късно тримата обядваха в най-престижната от палатките на брега, която се поддържа от личния кулинар на Кралицата Антон Мосимън. Минчев бе посрещнат лично на входа от кралския банкет майстор Антон Мосимън и съпругата му и настанени във ВИП сепарето, с изглед към регатата. Гореща връзка нашият човек поддържа и с правнука на писателя Лев Толстой, който три пъти идва специално в София за да присъства на Руския бал в Шератон… СЛАВА си направи труда да проследи световните воаяжи на бившия ватман и ви разказва в текст и снимки вероятните причини за задграничния му успех.

РУСКАТА ВРЪЗКА
Някак много любопитно възникна идеята на Минчев да организира точно Руски бал в България, когато интереса на повечето хора след промените се насочи към западния свят. Заради познанствата му с посланиците на Испания, Франция, Швеция и Италия, които постоянно даваха вечери в негова чест и присъстваха на партитата му, Евгени избра да почете руската империя. Посланик Потапов дори бе изпратил специално поздравително писмо за първия Руски бал в София, Сергей Станишев също, а за Третия бал, писмо пристигна лично от министъра на културата на Руската федерация Александър Авдеев. Същата тази година Евгени Минчев блесна в двореца Хофбург във Виена, като съорганизатор и партньор на тамошния Руски бал. Говори се, че дискретен меценат на този бал е личният приятел на Путин –директорът на прочутия Маринский театр маестро Валери Гергиев. След като беше представен на най-високо ниво, и в качеството си на председател на World award of dignity, Минчев награди с нея Гергиев и протежето му- световно известния цигулар Максим Венгеров. От избраните да дадат интервю по националната австрийска телевизия е родният пиар и продуцент.

ЕВРЕЙСКА ВРЪЗКА
Световната гастрономическа легенда Антон Мосимън е сред най-добрите приятели на Евгени в Лондон. Мосимън притежава престижния клуб на лондонската аристокрация Mosimanns club и е организатор на всички банкети и приеми в Бъкингамския дворец. Никой не знае дали Евгени е член на този клуб, тъй като подобна чест зависи от препоръките на поне трима от членовете на клуба. Но той е сред честите  гости там. На вечеря, където вратовръзка или папионка са задължителни, Минчев сякаш единствен има правото да вечеря неглиже - нещо което не си е позволявал и в родна България. Колко ли близки трябва да са отношенията между най-приближените на кралския двор гастрономи, за да допуснат това изключение?Известно е че Антон Мосимън и сина му Филип /с когото Евгени по -често се среща/ са швейцарски евреи, имигрирали преди години в Лондон. Случайно ли е, че Минчев е единственият българин, който на няколко сбирки в Лондон е поканен да пее еврейски песни. Говори се, че престижната награда World award of dignity му е поверена от стар евреин, който деликатно определя къде и кой да бъде отличен с нея.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !