Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Kонфликт между Коцето, Райна и Преслава

отпечатай новината

28.10.2009 18:00 | Видян 32703 пъти | Гласували 4

Kонфликт между Коцето, Райна и Преслава

Поредният скандал в попфолка се развихри миналата седмица като този път ябълката на раздора е една песен, а замесени са Райна, Константин и Преслава, пише сп. Нов фолк.

Всичко започна с признание на Райна в нейния фейсбук миналия вторник. Там тя сподели огорчението си, че записаното от Константин и Преслава второ дуетно парче всъщност е песента, която двамата с Коцето отдавна са планирали като свой пети дует. „Изведнъж се оказа, че на мое място пее друга, а аз последна разбирам…”, написа Райна. В интервю за радио Сигнал +  Райна замеси и продуцентите си от фирма „Пайнер”. „В България често сме свидетели как се присвояват чужди песни и се намират хора, които се подписват като автори на съответното парче. Много често така се минава метър, но когато песните са хитови и се издават от големи музикални компании, има голям риск. Специално те двамата (Преслава и Константин) явно са готови да поемат този риск. Не знам, може би някой се е разписал като автор на песента, но определено нямат авторски права, защото ние три години така и не можахме да ги получим”, каза Райна.
Късно в петък от музикалната компания публикуваха свое становище. "Ясно и категорично заявяваме, че всички продукти, издавани от музикална компания "Пайнер", отговарят на изискванията на актуалното законодателство в България. Дори фактът, че самата Райна е чакала за "своята" дуетна песен 3 години и в крайна сметка така и не я е записала, заради неуредените й права, е показателен за нашите изисквания към всеки музикален продукт. В този смисъл намеците на певицата са неоснователни, прибързани и са плод на повишена емоционалност в конкретния момент" - пишат от компанията.
Константин и Преслава също излязоха с позиции пред сп. Нов фолк.
"В момента с Райна не сме в супер добри отношения. Аз, по една или друга причина, съм решил, че повече с нея няма да правя дуети. Истината е, че тази песен беше предвидена за мен още от самото начало. Бях решил сам да я правя – даде ми я преди няколко години една арабка, която се казва Жана Шараф и искаше да й я изпея на сватбата. Дадох я на Пламен Велинов да я преработи, но не се получи кой знае какъв резултат, така че песента си остана във времето. Може да сме говорили за дует с Райна, когато сме слушали песента, защото тя е дуетна, но още в началото, когато й я пуснах, й казах, че си е за мен. След като не намерихме правата, си остана просто една красива песен, която да си слушам в колата. Както казах, с Райна няма да правя дует – тя с кого иска да я направи? Да, това е моята песен, но ако ми я беше поискала, щях да й я дам. Аз реших, че тази песен трябва да бъде лансирана и изпята по красив начин – и смятам, че го направихме с Преслава. Мисля, че като един естет Райна би трябвало да се зарадва ако й прозвучи добре песента, а не да прави скандали, защото това не говори хубаво за нея" - казва Константин. "Мъчно ми става, когато разбера, че Райна страда, че е намръщена, че тези хубави големи очи са просълзени… А като я видя по телевизията щастлива, когато танцува, се радвам и аз, пращам SMS-и... Просто всичко най-най-най-хубаво й пожелавам" - добавя той.

Преслава от своя страна твърди, че не е знаела изобщо, че Райна иска тази песен. "Коце ми предложи да направим в дует, аз се съгласих – оттам нататък за недоразуменията помежду им трябва да се разберат те двамата, защото аз не знам за какво става въпрос, далеч съм от техните отношения. Нямам нищо общо с Коце. Приказките, че сме заедно, са пълни глупости – ние сме просто колеги и приятели. Неприятно ми е, че се получава такава ситуация, защото аз много харесвам Райна – и тя го знае. Ако каже в момента, че иска да си направи песента с Коце, ако двамата го решат, аз директно се отдръпвам. Няма значение, че песента ми харесва – не искам да има никой сърдит. Все пак аз съм поканена за този дует от него, така че ако той реши да го направи с Райна, или с който и да е друг, аз нямам нищо против. Песни има за всички" - казва Преслава.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !