Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в...

Посрещаме суперуспешното електронно дуо и Miss Moniquе...

Капка Кумар се присъедини към Dance Academy

отпечатай новината

04.11.2009 15:30 | Видян 7922 пъти

Капка Кумар се присъедини към Dance Academy

Хореографка на индийските танци във VIP Dance и в Dancing Stars, Капка Кумар е безспорната Номер 1 в България. Сега тя се  присъединява към звездите на най-голямата танцова школа Dance Academy. Всеки вторник и четвъртък от 18.00ч  и в събота от 11.00ч екзотичната преподавателка ще обучава всички желаещи в изкуството на индийския танц. От Академията съобщават, че поради големия интерес към уроците на г-жа Кумар вече се налага предварително записване по телефона.
Феновете на стила Bollywood у нас растат с всеки ден, особено след истерията около „Беднякът-милионер”.
Индийските танци са много и различни според областите на Индия. Те са основно осем на брой. Ето и някои от стиловете: Bharatnatyam,Katahak,Kathakali,Kuchipudi,Manipuri,Mohiniatam,Rajastani,Gujarati.

Капка Кумар танцува в стил Kathak-Bollywood ,като смесва Bharatnatyam народния стил Bhangra  и модерен балет с една дума получава се - Bollywood.
В същност индийският танц е жестомимичен разказ на митове и легенди от индийските епоси. Чрез езика на тялото и с помощта на мудрите(формата на пръстите) и ритъма се пресъздават случки и картини от различни истории. В тези танци взимат участие всички части на тялото като се внимава за центриране на тежестта, за да има правилна визия и точно изпълнени движения. Kathak е близък до фламенкото като темперамент.
Същността на индийския танц е възхвала на любовта-Бог. Тъй като Бог е любов и е създал света с много любов чрез космическия си танц (Танцуващия Шива- Natraja). Любовта е двигателя на живота! Чрез тези танци човек се зарежда с положителна енергия, освобождавайки се от стреса. Босото танцуване дава контакт с майката Земя като се масажират всички точки на стъпалото.
 Танцовият стил на Капка Кумар е вид танцова йога или по-скоро танци за удоволствие и релакс, без възрастови или полови граници.
Всеки път индийските танци започват с Namaskar-уважителен поздрав, който се изпраща към всичко около нас.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !