Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Пламен Константинов награди деца, лишени от родителски грижи

отпечатай новината

25.11.2009 17:45 | Видян 7965 пъти | Гласували 1

Пламен Константинов награди деца, лишени от родителски грижи

Мосю Бриколаж оборудва изцяло физкултурния салон на социалния учебно-професионален център (СУПЦ) “Княз Борис I” в София. Дарението е под формата на спортни уреди и съоръжения и е на стойност 3000 лв. С него Мосю Бриколаж награждава възпитаниците на центъра, които постигнаха най-добри резултати в пилотния проект „Интеграция на възпитаниците на домовете за деца, лишени от родителски грижи чрез системни спортни занимания” на Българската спортна федерация за деца лишени от родителски грижи (БСФДЛРГ).

Легендарният български волейболист Пламен Константинов, който е посланик на инициативата, връчи от името на Мосю Бриколаж индивидуални награди на десетте деца с най-добри спортни постижения в рамките на проекта. Константинов остави и автографи на младите спортисти върху волейболните им топки.

Един от домакините на събитието - Бруно Кантони (директор Мeждународно развитите в Mr.Bricolage SA Франция), пожела много спортни успехи на възпитаниците на дома. Гости на събитието бяха Пламен Иванов от Столична община, заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Христо Монов, Ирена Людмилова – преподавател в Националната спортна академия, Анатоли Илиев – председател на БСФДЛРГ, Лeвон Хампарцумян, Мартин Заимов и Радосвет Радев – собственик на Дарик радио.

„От стъпването си на българския пазар преди  9 години Мосю Бриколаж е част от живота на всеки град, където има магазин. Подкрепяме местните общности и сме съпричастни към техните нужди. Подкрепяме този проект с удовлетворение, че допринасяме за интегрирането на тези деца чрез спорта”, каза г-н Андрей Евтимов, Изпълнителен директор на „Доверие Брико”.

Проектът „Интеграция на възпитаниците на домовете за деца, лишени от родителски грижи чрез системни спортни занимания” стартира през май 2009 г. на територията на 10 социални дома. Целта му е да определи физическото състояние на децата чрез разработена от специалисти от Националната спортна академия система. Децата с най-добри показатели от всички социални заведения ще имат възможност да спортуват в клубовете в съответните населени места. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !