Истанбул на Мимар Синан: джамии,...

Ако се чудите накъде да захванете в първия майски или...

Премиерът Главчев е на поклонение в...

Министър-председателят Димитър Главчев ръководи...

Как да преборим депресията

отпечатай новината

03.12.2009 17:45 | Видян 3254 пъти

Как да преборим депресията

Всеки един от нас не един път е изпадал в депресия, но в такива моменти е най-добре да се измъкнем от лапите й, преди да е станало прекалено късно и да продължим да се радваме на живота такъв, какъвто е.

Zdrave.log.bg дава няколко съвета, които могат да бъдат от полза.

Вземете си куче: Когато сме в депресия, обикновено не само се затваряме в себе си, но и вкъщи, което естествено не ни помага. След много изследвания учените са стигнали до извода, че хора, които имат куче, се чувстват длъжни да го изведат на разходка и по този начин и самите те се разхождат, което довежда до подобряване на настроението.

Яжте риба: Рибата е богата на омега-3 мастни киселини, които помагат на нервните клетки. Изследванията сочат, че хора, които консумират риба поне 2-3 пъти на седмица, много по-малко изпадат в депресия, защото именно тези "добри" мазнини, съдържащи се в нея, помагат за повдигане на настроението.

Стойте будни: Изненадващо, но факт. Ако поне една нощ останете будни, това облекчава симптомите на депресия за цял месец.

Намерете нови приятели: Запознайте се с нови хора. Колкото повече приятели имате, толкова вероятността да изпаднете в депресия е по-малка. Ако не знаете от къде да ги намерите тези хора, поканете някой път колега на обяд или на бира/кафе след работа.

Угаждайте си: Не пестете средства понякога - угаждайте си. Хора, лишили се от дребните удоволствия в живота, с напредването на възрастта разбират какво са изпуснали и обикновено съжаляват.

Вземете най-хубавото от живота и му се наслаждавайте всеки ден, колкото и трудно да е това понякога.

Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !