На 1-и май започва Националният...

И този май на голям екран ще бъдат показани всички...

В новата реалност в Темата на NOVA

Как изкуственият интелект ни променя? Как влияе върху...

Вицепрезидентът на Виетнам търси своя приятелка чрез „Другата България”

отпечатай новината

09.03.2008 09:00 | Видян 1843 пъти

Вицепрезидентът на Виетнам търси своя приятелка чрез „Другата България”

През месец март, всяка неделя от 12 часа по Би Ти Ви, предаването „Другата България” ще разказва за нашите сънародници във Виетнам. Екипът на предаването преброи 13 българи, които днес живеят в социалистическата република.
Тази неделя, „Другата България” ще гостува на Николай и Христина Михайлови от Варна. Те живеят в социалистическата република повече от 6 години. Установяват се в столицата Ханой, където Николай е представител на българска компания. От неговия разказ, зрителите ще научат защо чуждите фирми инвестират във Виетнам и как днес в страната има над 45 милиарда долара чужди капитали. Пред екипът на „Другата България” варненецът ще разкрие и причината, защо са толкова малко нашите компании във Виетнам днес. 
Семейство Михайлови ще ни отведат и в модното кафене „Дива”, което се намира в сърцето на Ханой. То е собственост на виетнамка, бивша мис Виетнам, която е завършила висшето си образование в България. Със синът на Христина и Николай, Михаил, екипът на предаването ще посети и едно от най-красивите места в Азия – Драконовия залив, влязъл в списъка с чудесата на света. Заливът се състои от много малки и красиви острови. Някои от тях с плажове, а други изкушаващи със своите пещери и семейни хотели.
От семейство Михайлови ще научим и защо българите, които веднъж са дошли във Виетнам, се влюбват в страната завинаги. Зрителите ще успеят да разберат и как виетнамците продължават да обичат България. Официалната статистика показва, че повече от 30 000 виетнамци са получили образованието си в България. Сред тях е и вицепрезидентът на Социалистическа република Виетнам г-жа Нгуен Кхи Зоан, която покани екипа на „Другата България” в Президентския дворец в Ханой. Тя разказва в специално интервю за предаването, как е живяла 4 години в нашата страна. Живяла е в блок 10 в Студентски град.  Там се запознава с Ваня, българка, с която дели една стая и стават близки приятелки. За съжаление, след заминаването си от страната ни, г-жа Нгуен Кхи Зоан губи контакт с Ваня. Чрез „Другата България” вицепрезидентът на Виетнам търси своята някогашна приятелка.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !