Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Преслава пя за братя Диневи

отпечатай новината

04.03.2010 17:15 | Видян 17500 пъти | Гласували 2

Преслава пя за братя Диневи

За 17-а поредна година строителните предприемачи братя Диневи отбелязаха Националния празник на България 3 март с тържествен коктейл-заря. Тържеството, което се превърна в традиция за предприемачите от Свети Влас се проведе в хотел “Мираж” в Бургас.
Сред официалните гости бяха кметът на града Димитър Николов, зам. областните управители на Бургас г-жа Златина Дукова и г-н Златко Димитров, директорът на ОД на МВР – Бургас Милен Димитров, кметът на Поморие Петър Златанов, председателят на ОбС – Несебър Благой Филипов, спортната легенда Боян Радев, общински съветници от Бургас и Несебър, бизнес-партньори и др.
От името на министърът по вероизповеданията проф. Божидар Димитров бе прочетено приветствено слово, в което министърът определи 3 март "като една от най-важните дати в българската история, една от тези, които определят за столетия напред развитието на България". Той благодари на домакините за техния патриотизъм и определи спомоществователската им дейност като "пряко продължение на делото на братята Христо и Евлоги Георгиеви". Професорът и Йордан Динев оглавяват Инициативният комитет за възстановяване на средновековния манастир “Свети Андрей Първозвани” край Св. Влас. Братя Диневи започват строителството на манастира. През декември Вселенският патриарх Вартоломей изпрати в Свети Влас Свети мощи на първоапостола, а през май м.г. Вартоломей дари на братя Диневи и частица от мощите на Свети Власий за построената от тях нова църква в града.
Сред един от значимите проекти на предприемачите за тази година е и изграждането на паметник на хан Тервел във Влас, както и църквата "Св. Св. Кирил и Методий" в Несебър. Инициативата също е под патронажа на министър Димитров. За спомоществователската си дейност и дарителските си кампании наскоро братя Диневи бяха удостоени с почетния знак на Областния управител на Бургас г-н Константин Гребенаров. Високият приз им се връчи за изключителният им предприемачески дух и за осъществените им инвестиционни проекти и строителство, популяризирали област Бургас в страната и по света. Поводът за тази висока оценка от страна на Областната управа, бе и фактът че братята бяха наградени поотделно с приза "Българин на годината 2009" от читателите на вестник "Виена Днес - Wien Heute".
В духа на българските народни традиции, тържеството започна с изпълнения на фолклорен ансамбъл, включващ традиционни народни песни и хора. Програмата, продуцирана от Богдан Томов продължи с изпълненията на Петя Буюклиева и носителката на приза “Певица на годината 2009” на тв Планета Преслава. Кулминацията на вечерта бе атрактивната заря, подарък за жителите на града.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !