Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Миро пя пред над 700 души в Украйна

отпечатай новината

09.03.2010 14:00 | Видян 6165 пъти

Миро пя пред над 700 души в Украйна

Шестстотинте седящи места в най-елитния одески клуб „Паладиум" се оказаха недостатъчни да поберат всички желаещи да присъстват на концерта на Миро. Той пя час и половина и предизвика емоционално избухване сред публиката. Миро получи цялата позитивна енергия на публиката, която го обсипа с цветя и подаръци. Специално за концерта, пропътували десетки, а дори и стотици километри, бяха дошли най-активно действащите за поддържане на българщината българи в Украйна. Миро не спря да поздравява хората от сцената и превърна тази среща в празник. Сред най-вълнуващите моменти от концерта беше изпълнението му на песните „Една българска роза” и „Хубава си, моя горо”.
Ръководството на Българския културен център в Одеса покани на официална среща гостуващия в Украйна представител на България в "Евровизия 2010" - Миро.
Часове преди големия му концерт в клуб "Паладиум", Миро и домакините обсъдиха конкретните възможности за подкрепа на българското участие в престижния европейски музикален конкурс.
Над 100 български дружества, обединени в една асоциация, три вестника, два телевизионни канала, едно радио и пет културни центъра работят активно за съхраняването на българското самосъзнание, на над половин милион етнически българи, които живеят на територията на Украйна. Само в Одеса живеят около 40 хил. от тях. В най-големия от всички културни центрове днес обещаха конкретни действия за подкрепа на Миро и песента на България „Ангел си ти”.
Димитър Терзи - директор на Българския културен център в Одеса каза: "С голяма радост го посрещнахме. Трябва да ви кажа, че това действително ще се превърне в събитие, защото всички българи тук милеем и обичаме българската музика."
Значимостта на ангажимента беше подчертана от участието в срещата не генералния консул на България в Одеса – Георги Проданов. Присъстваха специално пристигналите от София: Ангел Чолаков – съветник по европейските въпроси на министър-председателя Бойко Борисов и Анна Кузнецова – началник на кабинета на министъра за българите в чужбина, Божидар Димитров. В края на срещата Миро подари на Българския културен център в Одеса нов компютър.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !