Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Драгана Миркович си купи дворец

отпечатай новината

15.03.2010 10:15 | Видян 7511 пъти

Драгана Миркович си купи дворец

Сръбската фолкпевица Драгана Миркович и съпругът й Тони Биелич купиха двореца Ебенфурт, който спада към културното наследство на Австрия, предаде ТАНЮГ, цитиран от БТА.
Семейство Миркович-Биелич купиха двореца през февруари, за да го спасят от щетите на времето и да го запазят, се казва в съобщение на официалния сайт на двореца.
"Целта ни е да запазим тази историческа сграда. Възнамеряваме да се преселим в двореца и една част от него да направим достъпна за обществеността, както за културни прояви, така и за ученически екскурзии", обясни известната певица.
"Тони намери двореца, който ни хареса и който не се продаваше, но все пак попитахме може ли да го купим. Много ни харесва, че дворецът е в самия център на градчето и че се намира само на трийсетина километра от Виена", каза Драгана Миркович.
Дворецът Ебенфурт се споменава за първи път през 1160 г., когато вероятно се е състоял само от една кула. Интересно е, че дворецът, който през вековете е имал много собственици, от 1944 до 1945 г. е служил за подслон на бежанци от Втората световна война, когато над 116 000 души са избягали в Ебенфурт. На 1 април 1945 г. руската армия превзела двореца и нейни части временно се настанили в нея. По таваните на двореца има прекрасни рисунки, за които съществуват исторически записи. БТА

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !