Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Софи Маринова стана посланик на кампания срещу бедността

отпечатай новината

30.03.2010 15:00 | Видян 6352 пъти | Гласували 1

Софи Маринова стана посланик на кампания срещу бедността

Звездата на „Сънни мюзик” Софи Маринова подкрепи кампанията „2010 Европейска година на борба с бедността и социалното изключване” като се съгласи да стане неин посланик в България. 
Задачата й ще бъде да популяризира важността и необходимостта от европейски дебат по въпросите на бедността. За целта изпълнителката ще споделя собствените си опит и мнение по въпроса, ще участва в инициативи, подкрепящи кампанията и ще говори публично по темата.
„Не за първи път участвам в подобен вид инициативи – обяснява Софи. – През 2009-а станах част от проект, насочен към превенция срещу трафика на хора. Смятам, че като популярна личност бих могла да бъда полезна и на тази кауза, още повече че самата аз произлизам от беден етност и съм наясно с проблемите на онеправданите хора.”
Според статистиката почти 80 млн европейци живеят, застрашени от бедност. Ето защо Европейският съюз обедини усилия със своите държави– членки и обяви 2010-а за Европейска година за борба с бедността и социалното изключване. Основните цели на кампанията са да се повиши обществената осведоменост за тези проблеми, а водещият принцип е да се даде гласност на тревогите на хората, принудени да живеят в бедност, както и да се вдъхновят европейските граждани и да се ангажират с тези важни въпроси.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !