Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Скорпиoнс влязоха в холивудската Алея на рока

отпечатай новината

09.04.2010 18:00 | Видян 3240 пъти

Скорпиoнс влязоха в холивудската Алея на рока

Членовете на германската рок-група Скорпиoнс намериха своето място в холивудската Алея на рока. Павел Монцивода, Рудолф Шенкер, Клаус Майне, Матиас Ябс и Джеймс Котак лично поставиха отпечатъци от дланите си на тържествена церемония. На нея присъстваха техни колеги от САЩ и музиканти като Леми Килмистър от британската група "Motorhead".
Алеята на рока в Холивуд почита изпълнители със значително влияние и продължителен принос към рок-енд-рола, блуса и ритъм-енд-блуса. И мястото на Скорпиoнс отдавна е запазено там.
Легендарната германска група вече 40 години радва почитателите си из цял свят. В началото на 2010 г. бандата съобщи, че след последния си албум и последно турне, за неговото представяне, ще сложат край на кариерата. 61-годишният китарист Рудолф Шенкер, аргументира решението на групата да се оттегли с напредналата възраст на рокаджиите.
Скорпиoнс обаче едва ли ще бъдат забравени, дори след като се оттеглят. В биографията си те пазят не едно или две музикални постижения. Една от най-известните им песни - „Вятърът на промяната" (1990), която символизира падането на Берлинската стена, регистрира най-големи продажби в света през 1991 г. През 1999-а, по случай десетата годишнина от падането на Стената, те изпълниха неувяхващия и днес хит в акомпанимент на 160 виолончелисти под диригентската палка на Мстислав Ростропович, пише dariknews.bg.
61-годишният китарист Рудолф Шенкер, аргументира решението на групата да се оттегли с напредналата възраст на рокаджиите.

Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !