Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Митко Щерев доказа, че Лили Иванова е лъжкиня

отпечатай новината

16.04.2010 17:45 | Видян 10165 пъти

Митко Щерев доказа, че Лили Иванова е лъжкиня

Късно снощи Софийският районен съд оправда композитора по делото, заведено срещу него от естрадната прима, пише БЛИЦ.

Магистратите признаха композитора Митко Щерев за невиновен в това, че на 16 май чрез публикация в столичен седмичник е разгласил позорни обстоятелсства за естрадната прима Лили Иванова с изразите “Лили и на 80 ще си е същата лъжкиня”, “Тя не може да чете нотите” и ”винаги е на плейбек, мами, че пее на живо”.

Това означава, че Митко Щерев е оправдан. Съдът приема, че казаното от композитора не е клевета. Митко Щерев не е обидил и не е наклеветил Лили Иванова.

Щерев успя да докаже, че Лили Иванова наистина е излъгала. Той даде пример с нейния руски албум, в който, противно на казаното от нея, имало и песни на неруски автори.

Оправдателната присъда може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Ход на делото, което примата Лили Иванова заведе срещу композитора Митко Щерев, бе даден в края на февруари. Обвиненията на естрадната прима срещу композитора бяха, че й е причинил болка и страдания с негова статия, в която твърди, че тя не знае нотите, че лъже и че пее на плейбек.

Митко Щерев поиска Лили Иванова да бъде подложена на изпит в Музикална академия, който да покаже дали наистина тя чете ноти или не. Адвокатите на певицата отказаха и съдът отхвърли претенциите й по тази точка.

Защитата призова тоноператора на Лили, който заяви, че в периода 2002-2003 г. естрадната прима не е използвала плейбек, а само синбек. Митко Щерев възрази, че в българските музикални среди тези понятия не се разграничават. Съдът прие възражението му.

Съдебният иск на певицата срещу композитора беше за общата сума от 10 000 лева. Лили Иванова не се яви на нито едно от заседанията на съда.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !