Оспорвана надпревара, смях и обрати...

„- 20“ точки в колелото на съдбата и чувал с картофи...

Пистолет за масаж: какво, защо и къде

Масажният пистолет е нов продукт в гамата уреди,...

Над 125 милиона зрители се очаква да гледат Евровизия

отпечатай новината

25.05.2010 15:15 | Видян 2924 пъти

Над 125 милиона зрители се очаква да гледат Евровизия

Първият полуфинал ще бъде излъчен на 25 май пряко по БНТ от 22:00 ч. Държавите участнички в него са: Молдова, Русия, Естония, Словакия, Финландия, Латвия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Полша, Белгия, Малта, Албания, Гърция, Португалия, Македония, Беларус, Исландия.
Вторият полуфинал е на 27 май, отново от 22:00 ч. На втория полуфинал, заедно с България ще се състезават и Литва, Армения, Израел, Дания, Швейцария, Швеция, Азербайджан, Украйна, Холандия, Румъния, Словения, Ирландия, Кипър, Хърватска, Грузия и Турция. Финалът е на 29 май.

Организаторите съобщиха, че линиите за гласуване ще бъдат отворени още с началото на шоуто и разясниха, че 50% зрителски гласове и 50% гласове на жури ще определят 10-те държави, класирали се за финала в събота. Визитките на участниците ще бъдат показвани преди всяка песен.

В двата полуфинала, както и на финала половината от резултата ще бъде определен от зрителите. Те могат да гласуват на полуфинала, в който участва тяхната държава. По време на финала зрителите от всичките 39 държави участнички могат да гласуват по телефона или със SMS. За пръв път на всяко от трите живи шоута зрителите могат да започнат да гласуват още по време на първата песен и до 15 минути след изпълнението на последната песен. Водещите ще обявяват началото и края на гласуването, а информация за неговия ход ще има на телевизионните екрани.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !