Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Принц Чарлз отвори бакалия

отпечатай новината

19.03.2008 10:21 | Видян 2377 пъти

Принц Чарлз отвори бакалия

Точно в 9 часа в понеделник отвори врати най-специалният магазин във Великобритания. Той е собственост на британския престолонаследник принц Чарлз, носи името "Хайгроув" и се намира на главната улица в град Тетбъри, съобщи Hello.

Магазинът е наречен "Хайгроув" по името на фамилната къща на принца в графство Глостършир. В него ще се продават от органични продукти като моркови до купички за закуска с рисувани по тях картини, порцелан, детски стоки, а също плодове и зеленчуци, както и продукти от мед, идващ от кралските кошери. 

В магазина се предлагат натурални продукти, които са отгледани на земите, принадлежащи на престолонаследника. Всеки елемент от декорацията е одобрен лично от принца, който дойде на откриването с дукесата на Корнуол - Камила.

Моркови и лук от специалния магазин могат да бъдат купени за около 1.20 паунда/килото. А любимият сапун на Чарлз - внесен директно от Ливан, се търгува за 6 паунда парчето. Наред с ежедневните стоки, в бакалията се предлагат и скъпи вещи. Такава например е порцелановата ваза за 395 паунда, която е подарена в чест на бъдещата 60-годишнина на Принца.

Общо в "Хайгроув" ще се предлагат около 700 вида стоки. Печалбата ще се използва за благотворителност. Ако начинанието се окаже успешно, принц Чарлз предвижда да открие серия от подобни магазини.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !