Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Близо 3 000 доброволци събраха над 15 тона отпадъци

отпечатай новината

31.05.2010 09:15 | Видян 2678 пъти

Близо 3 000 доброволци събраха над 15 тона отпадъци

Близо 3,000 доброволци се включиха на 29 май в инициативата Национален ден на природните паркове на международната природозащитна организация WWF и GLOBUL и събраха над 15 тона отпадъци от 11-те природни парка на България.
 
В съботния ден, доброволците почистваха и обновяваха маркировката и инфраструктурата на някои от най-популярните туристически маршрути и места за отдих в България. Във всеки от парковете бе построен и дървен мост като символ на комуникацията между човек и природа. Поради огромния интерес миналата година, в Природен парк „Витоша” тази година бяха определени 5 сборни пункта, които събраха общо 800 доброволци.

За всички тях, WWF България и управата на природните паркове осигуриха инструменти, материали, чували за боклук и ръкавици, а най-активните доброволци получиха и специални награди от GLOBUL и WWF.

GLOBUL осигури финансова и логистична подкрепа за инициативата на WWF в рамките на своята дългосрочна стратегия за устойчиво развитие GLOBUL Green. Близо 130 служители на GLOBUL и GERMANOS се включиха като доброволци в проекта на различни места в страната.


Инициативата Национален ден на природните паркове се организира за трети път от WWF и за втора поредна година с подкрепата на GLOBUL. Тазгодишната кампания се проведе под надслов „В природата сме у дома си - стига мръсни номера”. Освен почистването на парковете, сред целите на проекта е популяризиране на отговорното поведение сред природата и дейностите по опазване на околната среда на България.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !