Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Еn knap Dance Group отново в България

отпечатай новината

07.06.2010 13:00 | Видян 1922 пъти

Еn knap Dance Group  отново в България

Зрителите още помнят гостуването на най-значимата група за съвременен танц в Словения с двете представления "Cut out/ Sky" през Май миналата година в Театрална работилница "Сфумато". И тази година трупата на хореографа Изток Ковач ще гостува в София с премиерния спектакъл "10 минути на изток" . В тази международна копродукция 5 хореографа поставят съвместно с танцьорите от Ен Кнап един спектакъл вдъхновен от филма "10 минути по-стари"-омнибус от кратки филми режисиран от световно известни режисьори като Бернардо Бертолучи, Вернер Херцог, Аки Каурисмаки, Вим Вендерс, Спайк Лий и др.

Ползвайки същия източник, но чрез средствата на театъра, петимата автори, с различни когнитивни подходи, от различни географски райони и с различни танцови практики, предлагат в своите 10 минути личните си визии за природатана времето. Тези уникални перспективи, са обединени чрез музиката и сценографията на Митя Шмрекар и Драго Ивануша, Яка Шименц и Алън Хранит, които създават специфична драматургична нишка на пейзажа от различни подходи и видения за времето.. Това е начин да се родят свежи и провокиращи идеи, като се създават танцови миниатюри в различни форми и формати обградени все пак от една обща работна рамка.

" В 10 минути на изток ние изпитахме върху себе си относителността на времето в изпълнителските изкуства. Според творческите идеи и реализацията им 10-те минути могат да траят вечно или да изчезнат за един миг"

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !