Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

В БУРГАС ТОЗИ МЕСЕЦ Е МОДЕРНО ДА СЕ ХОДИ НА БАЛ

отпечатай новината

14.06.2010 09:30 | Видян 2421 пъти | Гласували 2

В БУРГАС ТОЗИ МЕСЕЦ Е МОДЕРНО ДА СЕ ХОДИ НА БАЛ

В началото на летния сезон гости и жители на Бургас могат да си купят билет за Балът на Принц Орловски в най-известната от оперетите на Йохан Щраус. На 16 юни от 19 ч. е премиерата на „Прилепът" в ОФД – Бургас. Емблематичното произведение за епохата на виенската класическа оперета печели милиони почитатели по света и присъства неизменно в репертоара на световноизвестните оперни и оперетни театри.

След триумфът на новата си хитова постановка "Царицата на чардаша" в Националния музикален театър, известният тенор Марио Николов (впечатляващ в коронната си партия на Айзенщайн от „Прилепът”, която изпълнява многократно в гастроли по света, както и на сцената на НМТ) се отдава на ново творческо предизвикателство в професионалното си амплоа на успешен постановчик в жанра.

На 16 юни от 19.00 ч. в Опера Бургас ще видим премиерно най-доброто от Кралят на валса Йохан Щраус-син - музикалния шедьовър "ПРИЛЕПЪТ". Популярната оперета се представя в постановъчна версия на режисьора Марио Николов, под палката на маестро Атанас Варадинов. Диригент на хора - Мариела Бончева,  Танци - Недко Георгиев,  Концертмайстор - Йордан Ковачев.
В „Прилепът” ще имаме удоволствието да чуем и младата оперетна звезда Валентина Корчакова в ролята на Розалинда. Сопраното е носител на наградата на СБМТД  „Кристална лира” 2009 г. за млад изпълнител, както и на още редица престижни отличия от наши и международни форуми.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !