ТИ СИ ИНФЛУЕНСЪР! Ама в България....

ТИ СИ ИНФЛУЕНСЪР! (Ама в България. Тъжна история). 1....

Ривиерата е по-изгодна от Банско и...

Френската Ривиера е най-красива, най-достъпна финансово...

Практики на екзорсизъм в "Горещо"

отпечатай новината

17.06.2010 15:50 | Видян 5780 пъти

Практики на екзорсизъм в

Екзорсизмът е практика за изгонване на демони или други зли духове от човек или място, където те съществуват. Ритуалът екзорсизъм се смята за невероятно опасна духовна задача. Обикновено обсебените хора не знаят за злото в себе си, нито контролират издаващите го движения. Целта на ритуала е обладаният от зъл дух човек да възстанови контрол върху своите воля и тяло. Тази практика съществува от древни времена и се изпълнява и до днес в много страни. Според християнския Нов завет екзорсизмът е сред чудесата, извършени от Исус. Поради това, демоничното обсебване става част от християнската система на вяра и екзорсизмът и до днес е практика в католицизма, източното православие и някои клонове на протестантството. Според християнската традиция хората, практикуващи екзорсизъм, са или членове на църквата, или притежатели на свръхестествени сили и умения. Екзорсистите обикновено използват молитви и заклинания, както и други религиозни способи като формули, жестове, символи, икони, амулети и др. Обикновено призовават Бог, Исус Христос или някои ангели или архангели, за да извършат екзорсичния ритуал.

Тази събота, 12 юни от 22:00 часа гост в студиото на телевизионния таблоид „Горещо” е единственият практикуващ български екзорсист, който демонстрира как с молитви, заклинания и действия се прогонват тъмни сили, обладали човек. Той разкрива йерархията на тъмните сили – най-долу стоят бесовете, следват архибесове, демони и демоници, архидемони и архидемоници, дяволи и дяволици, архидяволи, князе на мрака, принцове на мрака, а най-висш е сатаната. Освен при тъмните йерархия има и при светлите сили – от ангели, архангели, херувими, власти, престоли до Исус Христос и самият Бог.

Как бесовете и демоните влизат в човека? Какви са симптомите на обсебването и как се държи човек, обладан от злите сили? Могат ли демонични същества да се вселят в животни и предмети? Кои са боговете и богините, които помагат при прогонването на злите сили? Защо музиката и пеенето са задължителна част от практиката на българския екзорсист? Как на практика се гонят злите духове, обладали човек? Защо злите сили влизат в човек? Има ли много обсебени от демони хора в България и как те се разграничават от психично болните? Разрешено ли е на екзорсистите да взимат пари за прогонването на бесове и демони и как се предпазват от тях по време на ритуалите?
Има ли демони във Венета Райкова? Какво каза духът на Девраха Баба на водещата на „Горещо” и коя сила я изплаши по време на интервюто?

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !