Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

ФЕНОМЕНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

отпечатай новината

01.07.2010 14:15 | Видян 6657 пъти

ФЕНОМЕНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

Тази събота, 5 юли, в последното издание преди лятната си ваканция телевизионният таблоид „Горещо” ще зарадва зрителите си с един специален проект на тема, която беше лайт мотив за целия шести сезон на предаването - големите български феномени и мистерии. „Духовните пространства на България” се разкриват в излъчвани и неизлъчвани кадри от филмите за баба Ванга, Петър Дънов, Вера Кочовска и тайната на Царичина.

Ванга е може би най-големият феномен, с когото сме имали шанса да бъдем съвременници. Мислим си, че знаем и сме чували всичко за нея – от роднините й, от известните й приятели, от всичките книги и филми за нея. Но слушайки разказите и спомените на хората, които са били дълги години неотлъчно до Ванга, осъзнаваме колко много неща не знаем за нея – за жената Ванга, за приятелката Ванга, за феномена Ванга. През целия си живот тя помага на всеки, дошъл за съвет и въпреки лошото си здравословно състояние не спира да приема хора до самия си край... „Бог е създал един човек! Било грък, било циганин, било какъв и да е – Бог е създал един човек. Щом като е човек – значи на Бога е човек!” – така, през устата на най-близкия до Ванга човек през годините – леля Витка – звучи посланието на пророчицата.

„За нея нямаше българин, турчин, циганин - всички ни уважаваше наред!” – казва най-близката приятелка на Ванга - леля Атидже. - „При нея нямаше делене на нации! Тя казваше: „Всички хора сме равни пред Бога!” Само от разказите на съседите и приятелките й за нейните способности да познава, да общува с мъртвите и да вижда живите и от автентичните разкази на самата Ванга, запечатани на филмова лента, всеки сам може да се убеди какъв феномен е била и все още е тя.

 „И ад, и рай има! Адът е на земята!... Ние сме като кораб, обвит в мъглата на неизвестността!” – казва феноменът Вера Кочовска. – „Ние не сме истински хора!” Според нея всички ние сме забравили какво е доброта, честност и това да си помагаме едни на други. „Аз съм обикновен човек като вас! Но моята мисия е съвсем друга!  Моята мисия е да помагам... Да влизам безшумно, да стягам всичко в хората! А останалото е карма, съдба!”

Една от съвременни неразгадани мистерии се намира в село Царичина, на около 30-тина км от София. Елисавета Логинова е екстрасенсът, по чиято информация там се водят разкопките за секретната операция на Генералния щаб в периода 1990-1992 г., чиято първоначална цел е намирането на съкровището на цар Самуил. Тя е и човекът, който получава информацията какво точно търсят: „Написа се какво ние ще търсим – първият човек, който се е заселил на Земята и е бил двуполов.” В продължение на две години екипът прокопава спираловиден тунел с дължина 165 метра и денивелация от 70 метра.

„По този спираловиден тунел ние се стремяхме да достигнем до Първия човек, който е живял!” В средата на 1991 година Ели Логинова започва да изписва странни текстове, описващи оръжия, формули, лекарства... Но никой не може да разчете изписаните вече три тетрадки. Екипът посещава Ванга, която им казва, че копаят в правилната посока и трябва да я потърсят отново като достигнат до три стъпала. Малко по-късно обаче операцията е прекратена, тунелът е запечатан и всички документи и предмети са засекретени.

„Люби Бога, обичай ближния си, търси съвършенството!” – е посланието на един от най-великите световни духовни учители - българинът Петър Дънов, чиито учение и паневритмия се практикуват на всички континенти, а много известни личности са негови последователи. Петър Дънов обикаля цяла България, за да изнася сказки и беседи. Личните му вещи са костюмът, обувките, цигулката и Библията и през целия си живот той няма друга собственост. В началото Петър Дънов е „г-н Дънов” – лектор, след това го наричат „проповедник”, в последствие започват да го търсят като ясновидец, който вижда и тълкува знаците и чете и предсказва бъдещето. Днес Петър Дънов е наричан Учителя, а духовното му име Беинса Дуно е познато на цял свят.

 Видео: ТУК

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !