Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

ЗВЕЗДИТЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР МАРИО НИКОЛОВ И ВАЛЕНТИНА КОРЧАКОВА В „ПРИЛЕПЪТ”

отпечатай новината

02.08.2010 11:20 | Видян 3901 пъти | Гласували 1

ЗВЕЗДИТЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР МАРИО НИКОЛОВ И ВАЛЕНТИНА КОРЧАКОВА В „ПРИЛЕПЪТ”

Нашумялата нова постановка на „Прилепът” в Опера Бургас ще бъде представена на 5 август от 19 ч. със специалното участие на звездите на Националния музикален театър в София – Марио Николов и Валентина Корчакова.

В началото на лятото оперетата се превърна в актуално светско забавление, не само поради факта, че вече всеки в града може да посети Балът на ексцентричния Принц Орловски, но и защото обичаната в цял свят оперета е емблематична за изкуството на Кралят на валса Йохан Щраус – син. „Прилепът” триумфира в Опера Бургас в постановъчната версия на режисьора Марио Николов, под палката на маестро Атанас Варадинов. Диригент на хора - Мариела Бончева, Танци - Недко Георгиев.

Оперетата "Прилепът" се играе в Бургас след отсъствие в афиша от над 30 години и сега много зрители могат да я видят за първи път. Спектакълът на 5 август е част от  програмата на бургаския фест „Летни музикални празници” 2010. Гостите и жители на града ще имат удоволствието да видят в една от коронните си партии звездата на Националния музикален театър - тенорът Марио Николов, който гастролира често с ролята на Айзенщайн и в чужбина.

Младата оперетна прима Валентина Корчакова ще изпълни ролята на Розалинда. Звездите очароваха морските меломани с първокласното си вокално майсторство и актьорска игра по време на премиерния спектакъл през юни, когато в препълнената Зала Опера публиката аплодира дълго своите фаворити, както и великолепните изпълнения на солисти, хор, балет и оркестър на Опера Бургас.

В „Прилепът” на 5 август в главните роли ще видим:  МАРИО НИКОЛОВ, ВАЛЕНТИНА КОРЧАКОВА, ШМИЛЕНА СУЛТАНОВА, МАРИЯ ЦВЕТКОВА, СТАНИСЛАВА ИВАНОВА, ГЕОРГИ СУЛТАНОВ. Участват още солисти, хор, балет и оркестър на Опера Бургас

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !