Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Ивет Лалова вече е запазена марка

отпечатай новината

10.08.2010 14:00 | Видян 4697 пъти

Ивет Лалова вече е запазена марка

Ивет Лалова, изглежда, все повече се замисля какво ще прави след края на кариерата си и вече предприема първи стъпки към бизнеса.

26-годишната спринтьорка си дава сметка, че неуспешните сезони след драматичната контузия през 2005 г., може да я принудят по-скоро да се раздели с пистата и да си изкарва прехраната на друго поприще и по друг начин.

Наскоро тя предвидливо е подала документи да патентова името си. В патентното ведомство още се бавят, но едва ли ще създадат пречки на именитата атлетка, тъй като в регистъра нейното име не е заето. Така спринтьорката ще може да печели пари от марката "Ивет Лалова". Най-вероятно тя ще се включи в търговията със стоки или услуги. Таксата не е голяма, а името на атлетката ще е защитено за 10 години, след което Ивет може да поднови патента.

Лалова е първата голяма спортистка у нас, която защитава името си като търговска марка. В регистъра на патентното ведомство стоят незаети имената на Стефка Костадинова, Мария Гроздева и Румяна Нейкова. В патентната листа не фигурира и името на Христо Стоичков.

Източник: Sportal.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !