Албена Михова с драматична съдба

Тази събота (27 април) от 17:00 ч. по bTV в студиото на...

Джейкъб Колиър и Мистерията на...

Шесткратният носител на "Грами" ще свири и пее заедно...

Очите си запази Ламборгинито

отпечатай новината

01.04.2008 15:56 | Видян 20512 пъти | Гласували 7

Очите си запази Ламборгинито

Димитър Желязков успя да опази от комисията Кушлев сребристото си Ламборгини, купено от него през 2006 г. То е записано на името на човек от свитата му, който никога няма да го предаде. Всъщност Очите като Косьо Самоковеца по документи е гол като пушка.

В същото време двете му невръстни дъщери от първата му съпруга Тинка имат по един апартамент на свое име. Сегашната му приятелка Ани, с която са близки поне от три години, също притежава офис и апартамент. Всъщност истинското й име е Антигона Никос Янулис. 30-годишната дама е прясна собственичка на 30 на сто от дяловете във фирмата Сохо, която се занимава със строителство на сгради.

Може да звучи като легенда, но парите на Митьо Очите идват от обществена пералня и, както народът го знае, химическо чистене. Заведението се нарича Престиж и очевидно пере парите на Очите по-добре от най-добрия прах за пране, пише Стандарт. Очите не е подавал данъчна декларация за 2005 и 2006 г., но според прокуратурата печели по 20 бона седмично.

Това очевидно е възможно, ако всички хотели дават бельото си в пералнята на Очите. Те няма и къде другаде да го дават, тъй като в целия Несебър пералните са едва 2. Така 9-те малки и 4-те големи центрофуги са натоварени на пълна мощност и перат, каквото им сложиш вътре.

Същевременно Софийският апелативен съд (САС) е постановил да се изземе почти цялото имущество на Ангелина Димитрова, вдовицата на Константин Димитров, известен като Косьо Самоковеца, и на непълнолетния им наследник Константин Константинов Димитров, пише Новинар. В решението на съдебния състав от 17 март, оглавяван от зам.-председателя на САС Ирина Петрова, е записано, че трява да се конфискува всичко, което е поискала прокуратурата. Съдът реши, че в полза на държавата трябва да се конфискува мезонет в четириетажна офис и жилищна сграда с ателиета и гаражи в кв. “Зоопарка” в столицата със застроена площ от 228 кв. м. Мезонетът е суперлуксозен. Съдът отнема и гаража в сградата, собственост на Ангелина Димитрова и сина й Косьо. Масивна вилна сграда със застроена площ от 83 кв. м в курортния комплекс Боровец също отива в полза на държавата. Тази сграда е придобита, след като сем. Димитрови са продали суперлуксозен джип “Тойота ленд круизър”.
САС осъжда Ангелина Димитрова и сина й да заплатят в полза на държавата по 41 722 лв. Тези суми са паричен еквивалент на масивна вила, която се намира също в курорта Боровец. Тя е придобита чрез договор за покупко-продажба на джип “Тойота”, купен от Димитрова и впоследствие отчужден в полза на трето лице. Няма никакви доказателства, че убитият Георги Илиев е подарил на младоженците Ангелина и Косьо 25 000 дойче марки на сватбата им. Голословно е и твърдението, че Димитрови са натрупали първия милион от продажба на картофи според САС. Те не са били регистрирани като земеделски производители. Твърденията на Димитрова, че е получила печалба в качеството си на земеделски производител на стойност половин милион стари лева, не са подкрепени с документи. Според вдовицата картофите са били отглеждани в пустеещи земи край Самоков с обща площ от 490 дка, но няма документ, който да сочи, че двамата са сключили договор за наем или аренда на нивите. Димитрова не е представила и документ за купени семена, с които да засадят реколтата. Затова съдът конфискува 244 511 лв. в полза на държавата, тъй като няма никакви доказателства, че парите са изкарани от картофи. Димитрова не може да докаже също така, че родителите й са дали на сватбата сумата от 5560 долара. САС осъжда Димитрова и сина й Константин да заплатят общо 13 233 лв. за разноски по делото. Решението на съда може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !