Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Яне Янев излиза с магистърка, а задява Супер Бианка

отпечатай новината

15.09.2010 12:20 | Видян 5154 пъти

Яне Янев излиза с магистърка, а задява Супер Бианка

Във втория ден от политическата седмица в „Шоуто на Иван & Андрей” на диванчето срещу двамата водещи седна лидерът на „Ред, законност и справедливост” - Яне Янев.

Заради обещание, което беше дал при гостуването си в първия сезон на шоуто, а именно да се ожени до края на годината, Иван & Андрей веднага подхванаха госта си на лична тематика. „Аз не съм факир като вас!” – коментира Яне Янев сватбата и развода на двамата водещи. „Но и не съм такъв обещател като  Бойко Борисов!” – добави той.

Господин Янев изказа огромното си възхищение от работата на Супер Бианка. Тя за разлика от Бойко Борисов не обещава, а върши конкретни неща според госта. Лидерът на РЗС дори се пошегува, че зад кадър вече си е уредил среща с Бианка след предаването. Въпреки забавната атмосфера в студиото, напористите водещи не забравиха за обещанието на скандалния политик и се върнаха на въпроса си за това коя всъщност ще е бъдещата му булка. „Вие не ме поканихте нито на развода, нито на сватбата” – отново хитро се измъкна Янев. Все пак Яне Янев отбеляза, че 2010-та все още не е приключила. Той не се отрече от обещанието си, че до края на годината ще се ожени и специално кани Иван & Андрей, но без камери и без да бъдат в ролята на папараци, както и въпреки на моменти „дебелешкото” им чувство за хумор. Единственото, което господин Янев разкри за тайнствената си бъдеща съпруга бе, че тя е достатъчно любопитна личност, за да бъде интересен гост в „Шоуто на Иван & Андрей” като допълни, че през ноември тази година тя ще се дипломира с магистърска степен.

Истинската причина за гостуването на Яне Янев бе подписката, която неговата партия стартира наскоро. Подписката е за предизвикване на национален референдум за свикване на Велико народно събрание, което да приеме нова конституция на България. Гостът припомни, че партия РЗС е учредена на 11-ти декември 2005 година и още оттогава основната теза в програмните документи на партията защитава идеята за нова конституция. Според лидера на РЗС промяната на конституциата се налага, защото сегашната посттоталитарна конституция води държавата до институционална криза и в нито един сектор, от здравеопазването до образованието, не се случва нищо добро.

За МВР Янев направи ироничното сравнение, че е толкова продуктивно, колкото Цецка Цачева и Искра Фидосова взети заедно и сътворява „глупост след глупост”. „Не съм видял полицейска акция срещу олигарх!” – отбеляза възмутено опозиционерът. Според него всички олигарси си стоят спокойно, трупат пачки и никой от тях не е докоснат.

Обвинението на лидера на „Атака” Волен Сидеров, че за кампанията на РЗС са работили хора на „Наглите”, Яне Янев коментира: „Мен са ме обвинявали в хиляди смъртни гряха!”. Той бе категоричен, че партията му по-скоро издирва всички „нагли” и се закле, че никога и по никакъв повод не е имал допир с мафията.

Лидерът на РЗС постави под въпрос защо няма разследване срещу футболен бос или бандит на контрабандни пратки и митнически партиди. Той посъветва да бъдат задействани акции срещу конкретни имена като бившата шефка на спортния тотализатор, а сега медиен магнат - Ирена Кръстева и нейният син Делян Пеевски – бивш зам.-министър на извънредните ситуации от квотата на ДПС. „На който му стиска, може да говори персонално!” – така Янев оцени смелостта си при назоваването на конкретни имена.

Исканията си за президентска република, които да залегнат в новата конституция, Яне Янев обясни с това, че парламентарната форма на управление в посттоталитарния строи е напълно изчерпана и неефективна. За деветнадесет години 1440 депутати са прибрали повече от 4 млрд. лева в депутатски заплати, което е абсолютно излишно за малка и бедна страна като нашата, смята Янев. Ето защо, освен предложението България да стане президентска република, сред исканията на „Ред, Законност и Справедливост” са намаляване броя на депутатите от 240 на най-много 100, както и промяна в местната и съдебната власт.

На въпрос дали би се кандидатирал за президент догодина, Янев отговори: „Бих се кандидатирал за президент, ако успее идеята за нова конституция и ако България стане модерна държава!”. Според него президентът е номинален. Той е човек зад завеса, който има право на избор, но няма власт.
Янев предвеща тежка зима за България. Опозиционерът смята, че ГЕРБ кара държавата към едно блато, към едно тресавище. „Бойко Борисов и неговите некомпетентни министри ще докарат държавата до финансова катастрофа!” – разтревожен добави още той.

На анкета, във връзка с първия учебен ден, на деца били зададени и някои политически въпроси, сред които и кой е Бойко Борисов. Отговорът на 47% от децата бил, че той е говорител в телевизията, а 27% казали, че е футболист. Двамата водещи се опитаха да провокират госта като предположиха, че сигурно завижда на премиера и затова говори така. Янев обаче отговори с доза ирония в тона си: „Никак не му завиждам! За съжаление напоследък с нищо не се справя!”.

За финал гостът разказа смешна история, преживял заедно с Искра Фидосова, която напоследък отсъствала, а парламетът бил осиротял без нея, шеговито вметна той. Преди повече от 4-5 месеца Искра Фидосова отишла при Яне Янев, за да разпише един законопроект и сядайки на стола на господин Янев, потънала на земята. 
Тази вечер гости в „Шоуто на Иван & Андрей” ще бъдат депутатът от БСП и възпитаник на СМГ - Петър Курумбашев, заедно с Йоан Делчев и Виктор Вълов – ученици в 11 клас на СМГ и медалисти от 51-вата международна олимпиада по математика в Казахстан. Въпреки че тези умни момчета прославят България в чужбина, скорошни изследвания сочат, че страната ни е на последно място по качествено образование в Европа. Затова довечера в предаването двамата водещи заедно с интелигентните си гости ще се опитат да си отговорят на някои въпроси. Къде отиде „прословутото” българско образование, когато учениците ни бяха сочени като най-надарените и талантливи умове? Затъпя ли нацията ни?

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !