Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Матеус: Ще върна Бербатов

отпечатай новината

24.09.2010 12:20 | Видян 6111 пъти

Матеус: Ще върна Бербатов

Легендата на германския футбол Лотар Матеус даде първото си обещание като национален селекционер на България – да върне голямата звезда Димитър Бербатов в отбора. Световният  шампион от 1990-а официално подписа за една плюс две години на пресконференция в хотел Хилтън вчера. Президентът на БФС Боби Михайлов му подари фланелка, закичи го и с шалче с трибагреника.

„Разбира се, че ще говоря с Бербатов. Той винаги е добре дошъл в националния отбор. Бербатов трябва да си вземе решението. И аз съм изпадал в подобна ситуация. Ще се опитам да го убедя. Завръщането му ще е добре за България, нужен ни е. Без значение каква е ситуацията и какви са мотивите, всеки един футболист трябва да е горд да играе за страната си“, каза хер Матеус.

"България е една футболна държава. Искам да благодаря и на президента на футболния съюз и на подопечните му за това, че ми гласуваха доверието. Михайлов приложи много усилия, за да ме привлече. Искам да постигам големи цели. Радвам се за този пост. Знам, че няма да е никак лесно след първите загуби от Англия и Черна гора, но именно това е голямото предизвикателство в случая - да не се притесняваш и да се изправяш срещу тях. Аз съм изцяло позитивно настроен и смятам, че можем да постигнем целите - те са насочени към Европейското и след това Световното.

За да стане това обаче не са важни само позитивните нагласи на треньор и ръководство, а и на играчите, феновете и всички вас. Повечето негативни заглавия, които се появяват в пресата, могат да повлияят на работата ми. Ще се опитам да постигна целите, които са ми поставени. Познавам българския футбол от доста време. Наясно съм с качествата и характера на играчите тук. Имаме сили да завършим минимум на второ място в групата. За целта всички трябва да работим много здраво и аз ще направя това. Надявам се всички тук, които присъстваме, да работим добре съвместно, да имаме добри и честни отношение. Приканвам ви още веднъж да подкрепяте българския национален отбор", завърши Матеус, който ще дебютира официално в европейската квалификация с Уелс на 8 октомври в Кардиф.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !