Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Public Enemy ще взривят зала Христо Ботев на 27.10.2010

отпечатай новината

07.10.2010 14:40 | Видян 4219 пъти

Public Enemy ще взривят зала Христо Ботев на 27.10.2010

Public Enemy - една от най-влиятелните и легендарни групи в историята на хип-хоп музиката - ще пристигне за първи път в България за концерт на 27-ми октомври!

Олдскуул рапърите ще гостуват у нас по покана на Строежа. Събитието ще се състои в столичната зала Христо Ботев! Билетите ще бъдат на разположение от 6 септември (Понеделник) в мрежата на Ticketstream.bg - вериги магазини Офис 1, Техномаркет, Мултирама, На Тъмно, М-тел, Домо, както и на място в клуб Строежа. Цената им на предварителна продажба ще бъде 40 лв., седмица преди концерта - 45 лв., а на място и в деня на събитието - 50 лв.

Public Enemy, със своя характерен тежък саунд и солидна дискография, са сред най-видните и все още актуални представители на олдскуул и хардкор хип-хопа. Те са световно популярни не само в средите на собствения си стил. В част от песните им и особено колаборациите им с банди като Антракс например, намират място и тежките китарни рифове. Групата, създадена още през 1982 г. в Лонг Айлънд, Ню Йорк, е позната още с политическата си ангажираност, критиката към медиите и активните интереси по въпросите за афро-американското общество.

През 2004 година, списание Rolling Stone поставя групата под номер 44 в списъка на “100-те най-велики изпълнители на всички времена”. Медията Acclaimed Music ги поставя под номер 29 за най-препоръчвани музиканти на всички времена, а в стил хип хоп ги поставят под НОМЕР 1. През 2007 година групата бе почетена в Музикалната Зала на Славата в Лонг Айлънд.

През 2008-ма зрителите на канал VH1 ги поставиха на първо място сред “100-те най-велики песни в хип хопа” (100 greatest hip-hop songs of all time) с хита от 1989 година “Fight the Power”. На второ място е поставен класиката “Rapper’s Delight” на ветераните в жанра Sugar Hill Gang. Химнът на “черното възраждане” е изпреварил много популярни парчета на Run-DMC, N.W.A., Dr. Dre, Snoop Dogg, Wu-Tang Clan, Tupac, Jay-Z, Notorious B.I.G, Salt-N-Pepa и много други рап звезди.

Сред най-популярните парчета на PUBLIC ENEMY са още Give It Up, Public Enemy No. 1, He Got Game, 911 is a Joke , Bring the noise, Shut’em Down и много други.

Гответе се за PUBLIC ENEMY - 27-ми октомври, Сряда - Зала Христо Ботев, София!

Развивайки таланта си на MC заедно с Flavor Flav, докато в същото време прави доставки на мебели за бизнеса на баща си, Chuck D (Carlton Douglas Ridenhour) and Spectrum City, както се назовавала групата, издават запис озаглавен Check out the Radio, последван от Lies. И двете парчета повлияват на творчеството на Run-D.M.C. и Beastie Boys. Групата подписва договор с тогава все още новата компания Def Jam Recordings след като съоснователя на лейбъла Rick Rubin чува демо запис с фрийстайл на Chuck D.

Около 1986 година, Bill Stephney, бившият програмен режисьор на WBAU, получава предложение от страна на Rick Rubin за работа в лейбъла. Предложението бива прието и първата задача на Stephney била да помогне за привличането на Chuck D, чиято песен “Public Enemy #1″ чул благодарение на Andre “Doctor Dré” Brown. Според книгата “История на рап музиката” с автор Cookie Lommel, “Stephney сметнал че е време да смеси твърдия стил на Run DMC с политиката, и да направи послание към чернокожата младеж. Chuck събрал отново групата Spectrum City, която включвала Hank Shocklee, неговия брат Keith Shocklee, и Eric “Vietnam” Sadler. Колектива се нарекъл Bomb Squad и станал негова основна продукция, добавяйки и още един партньор на Spectrum City, Professor Griff, който станал “Министър по информацията” на групата. С добавянето на Flavor Flav и още един местен DJ на име Terminator X, се ражда и групата Public Enemy.

Дебютният албум на Public Enemy “Yo! Bum Rush The Show” е издаден през 1987 година и получава одобрението на критиците. Година по-късно групата издава следващия си проект “It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back”, албум който се представя по-добре в класациите от дебюта им, и включва хитовия сингъл “Don’t Believe the Hype” а също и парчето “Black Steel in the Hour of Chaos”. Проектът е избран за албум на годината от The Village Voice Pazz и Jop Poll, ставайки по този начин първия хип хоп албум избран за номер 1 от жури, в което доминират рок почитатели. Албума също е посочен под номер 18 в класацията на Acclaimedmusic.net за най-добри албуми на всички времена.

През 1990 година, групата издава албума “Fear of a Black Planet”, в който продължават с политически насочената тематика. Това също така става и най-успешния албум на групата. През 2005 година албумът е избран за съхранение в “Библиотеката на конгреса.”

Той включва сингъла 911 (is a Joke), който критикува телефона за бързо реагиране заради факта, че им отнема прекалено много време за да пристигнат, когато инцидента е станал в квартали с чернокожо население, в сравнение с инцидентите станали в бялата общност. Сингъла Fight the Power пък се смята за най-популярното и влиятелно парче в историята на хип хопа и е темова песен към филма Do The Right Thing на Spike Lee. Парчето е поставено под номер 84 в класацията на Acclaimedmusic.net за най-добри песни на всички времена.

 

 

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !