Как ултра редките сиамски близначки...

Най-известните сиамски близнаци в Америка се завръщат...

Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

„HDSP:ЛОВ НА ДРЕБНИ ХИЩНИЦИ” С НАЙ-МНОГО НАГРАДИ НА ФЕСТИВАЛА „ЗЛАТНА РОЗА”

отпечатай новината

12.10.2010 18:00 | Видян 6510 пъти

„HDSP:ЛОВ НА ДРЕБНИ ХИЩНИЦИ” С НАЙ-МНОГО НАГРАДИ НА ФЕСТИВАЛА „ЗЛАТНА РОЗА”

Новият български филм “HDSP:Лов на дребни хищници” е с най-много  отличия  на фестивала на българския игрален филм „Златна роза”! Лентата взе четири награди – 1. За „Най-добър оператор” – Антон Бакарски, поделена с Крум Родригес ; 2. За „Мъжка роля” – Мариан Вълев, поделена с Явор Бахаров ; 3. За „Поддържаща женска роля” на Яна Титова ; 4. Наградата на Гилдията на кинокритиците към СБФД в лицето на Цветодар Марков (продуцент и режисьор) и Христиан Ночев (сценарист).

Наградите на „Лов на дребни хищници” бяха само съобщени, но не и получени от създателите на филма. Причината е протестната декларация към българското правителство за нарушаването на закона за кино. Поради това режисьорите и продуцентите на български игрални филми напуснаха фестивала. Те взеха решението да не получават призовете си, ако бъдат отличени на фестивала, и да не присъстват на официалната церемония по награждаване. Но оставиха филмите си да бъдат гледани от зрителите  на феста, защото публиката няма вина за правителствената политика на  умишлено  унищожаване на българското кино.

 „HDSP: Лов на дребни хищници” е дебютният пълнометражен филм на Цветодар Марков. Сценаристът Христиан Ночев е сценарист и режисьор на филми и телевизионни предавания („Граница”, „Коледата е възможна”, „Ку-Ку”, „Шоуто на Слави” и др.) Оператор е Антон Бакарски, чието  постижение е „Открадната светлина” (“Svetlana’s Journey”), с награди за най-добър късометражен филм от 9th Hollywood Film Festival и от International HD Festival в Лос Анджелис през 2005 г.

Една от главните роли е на Владо Георгиев (Михаил), познат от филма на Илиян Симеонов "Пазачът на мъртвите", когато е само на 15 години. В другата главна роля е Мариян Вълев (Синатра) от "Граница", който се появява на екран след дълго отсъствие. В образа на „тартора” на компанията Хани е новото кино-откритие Силвия Петкова. Живата легенда Стефан Мавродиев е във второстепенната роля на Кондов, а Христо Шопов е в ролята на Чакъра. Част от актьорския състав са още Бойко Кръстанов (познат от сериала „Стъклен дом”), Яна Титова, Гергана Кофарджиева, Людмила Сланева и др.

Във филма звучат песните на група „Остава” от албума „Rock’n’Roll Song Designer”, както авторски композиции на Валерия Попова и Силвия Гълъбова. 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !