Фънки смени Капките с Hell’s Kitchen,...

Четири от жените в червения отбор ще се борят за мястото...

Аз съм във Фейсбук само защото се...

"Аз съм във Фейсбук само защото се нуждая от...

УСПЕХИ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО - "ШИВАЧКИ"

отпечатай новината

16.11.2010 09:00 | Видян 3706 пъти

УСПЕХИ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО -

2010 е Година на българското кино. Обещанието, което Международният София Филм Фест и Националният филмов център дадоха на киноманите и професионалистите в началото на годината, беше за срещи с повечето от най-стойностните български филми, създадени през последното десетилетие. Представяме на вашето внимание „Шивачки” на Людмил Тодоров. Програмата „Десетилетие на българското кино” е включена в извънредния „семестър” на инициативата „София Филм Фест за учащи” и представя 34 български игрални филма, произведени в периода 2000 – 2009. СФФУ е програма, която се радва на изключителен интерес от младите хора. Студентите и учениците имат право на безплатен вход. Филмите от „Десетилетието” са всяка сряда от 18.30 часа в Дома на киното и ще бъдат представени от техните автори.


„Шивачки” – филмът

Три млади момичета бягат от безработицата в провинцията и идват в столицата София да търсят работа и бъдеще. Героините се борят да оцелеят в една враждебна среда, която се опитва да прекърши невинните им и чисти представи за живота и да им наложи своя морал. Едното от момичетата не издържа и става любовница на сводник. Провокирана от нейното предателство, втората се забърква в любовен триъгълник и прави опит за самоубийство. Третото момиче повежда борба да спаси двете си приятелки.

Режисьор и сценарист на филма е Людмил Тодоров, камерата е поверена на оператора Емил Христов, музиката е дело на Антони Дончев, продуценти са Брайко Брайков, Владо Шишков и Петя Брайкова. В ролите ще видим Александра Сърчаджиева, Виолета Марковска, Елен Колева, Асен Блатечки, Филип Аврамов, Юлиян Вергов, Нона Йотова,  Йоана Буковска, Гергана СтояноваФилмът е продукция на Кросспойнт, съвместно с Българската Национална Телевизия, и с подкрепата на Националния Филмов Център.
Филмът е разпространен в България с 4 копия, повече от 10 000 зрители у нас са имали възможност да видят „Шивачки”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !