Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Тарантино слуша новата песен на Тома...

Качествена българска музика с напълно ново звучене -...

Успехи на Българското кино - Хиндемит

отпечатай новината

06.12.2010 14:20 | Видян 2958 пъти

Успехи на Българското кино - Хиндемит

2010 е Година на българското кино. Обещанието, което Международният София Филм Фест и Националният филмов център дадоха на киноманите и професионалистите в началото на годината, беше за срещи с повечето от най-стойностните български филми, създадени през последното десетилетие. Представяме на вашето внимание „Хиндемит” на Андрей Слабаков. Програмата „Десетилетие на българското кино” е включена в извънредния „семестър” на инициативата „София Филм Фест за учащи” и представя 34 български игрални филма, произведени в периода 2000 – 2009. СФФУ е програма, която се радва на изключителен интерес от младите хора. Студентите и учениците имат право на безплатен вход. Филмите от „Десетилетието” са всяка сряда от 18.30 часа в Дома на киното и ще бъдат представени от техните автори.

„Хиндемит” – филмът
Две семейства, които много си приличат, отиват да живеят в новостроящ се квартал в близост до панелен комплекс. В началото двете двойки се харесват, но постепенно тяхната симпатия се превръща в омраза. Една от причините за това е желанието им да бъдат различни от другите. Но колкото повече се стараят да се различават от съседското семейство, толкова повече те стават еднакви не само психологически, но и физически. Това се дължи на еднаквата им представа за „различно”. Омразата им прераства в ненавист и те правят опит да се унищожат взаимно. Жертви на този опит са не само къщите, които подпалват, но и жената от едното и мъжът от другото семейство. Оцелелите мъж и жена, седейки край димящите развалини на къщите си, внезапно откриват, че са родени един за друг.

Сценарист, режисьор и продуцент на филма е Андрей Слабаков, оператори са Димитър Гочев и Ненад Бороевич, филмът е продукция на А. С. Филм. В ролите ще видим Ернестина Шинова, Деян Донков, Валентин Танев, Петър Слабаков, Малин Кръстев, Антоанета Добрева-Нети.
Филмът се разпространява от Българска дистрибуторска компания.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !