Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Кратки филми от нова генерация

отпечатай новината

09.12.2010 14:40 | Видян 2205 пъти

Кратки филми от нова генерация

За девета поредна година стартира български конкурс за късометражно кино Jameson Short Film Award. Традиционно, той се провежда в рамките на Международния София Филм Фест. Наградата за победителя е 6 000 евро и авторска статуетка, предоставени от Jameson Irish Whiskey.

Крайният срок за участие е 20 януари 2011 година. Всички филми с над 50% българско финанскиране, заснети след 1 януари 2010 година и отговарящи на регламента на конкурса могат да се включат в състезанието. Формуляр и условия за участие могат да бъдат намерени на www.siff.bg или www.jameson-short.com. Документите и филмите трябва да бъдат предоставени в срок в офиса на София Филм Фест - 16 етаж на административната сграда на НДК.

За селекцията на 12-те най-добри кратки филма отговаря жури от утвърдени български кино творци от новата генерация. Комисията е 5 членна в състав режисьорите Весела Данчева („Анна Блуме”), Виктор Чучков („Тилт”), актьорът Ованес Торосян („Източни пиеси”, „Тилт”), операторът Антон Бакарски („Лов на дребни хищници”) и Николай Василев - режисьорът на филма-победител от 2010. В началото на февруари те ще обявят 12-те претенденти за голямата награда, а международното  жури на София Филм Фест ще посочи победителя.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !