Промениха правилата на Черешката на...

Култовото кулинарно риалити „Черешката на тортата“ ще...

Жената на Джъстин Бийбър показа...

Жената на Джъстин Бийбър показа бременно коремче: Фото...

УСПЕХИ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО - КОЗЕЛЪТ

отпечатай новината

13.12.2010 17:40 | Видян 3709 пъти

УСПЕХИ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО - КОЗЕЛЪТ

2010 е Година на българското кино. Обещанието, което Международният София Филм Фест и Националният филмов център дадоха на киноманите и професионалистите в началото на годината, беше за срещи с повечето от най-стойностните български филми, създадени през последното десетилетие. Представяме на вашето внимание „Козелът” на Георги Дюлгеров. Програмата „Десетилетие на българското кино” е включена в извънредния „семестър” на инициативата „София Филм Фест за учащи” и представя 34 български игрални филма, произведени в периода 2000 – 2009. СФФУ е програма, която се радва на изключителен интерес от младите хора. Студентите и учениците имат право на безплатен вход. Филмите от „Десетилетието” са всяка сряда от 18.30 часа в Дома на киното и ще бъдат представени от техните автори.


„Козелът” – филмът

Докато търсят заровено имане, мъж и жена от различни националности сблъскват в трагикомична схватка културните си предразсъдъци, за да разберат накрая, че породилата се помежду им близост е най-голямото възможно съкровище. Йордан Радичков, чиято новела е в основата на сценария на последния филм на един от най-обичаните режисьори на българското кино – Георги Дюлгеров, дарява животните с мъдрост, прозрение и доброта. В тази фантастична история козелът е разказвач и герой. Той слиза от небето с мисия да не допусне хората да намерят имане, скрито близо до древно тракийско светилище.

Режисьор на филма е Георги Дюлгеров, сценаристи са Кристин Димитрова и Георги Дюлгеров (по новелата Козел и мотиви от творчеството на Йордан Радичков), камерата е поверена на Радослав Спасов; продуценти са Георги Балкански и Владимир Андреев. Музиката във филма е композирана от Мира Искърова и Христо Намлиев. Художник е Ванина Гелева. В ролите ще видим Иван Бърнев, Анджела Родел, Иван Савов, Красимир Доков, Любов Любчева. „Козелът” е продукция на БъРъ Филм, с подкрепата на Националния Филмов Център и Програма Медиа, в копродукция с Българската Национална Телевизия и Ню Бояна.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !