Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Преслава - любимата млада певица на Митко Щерев

отпечатай новината

27.12.2010 13:00 | Видян 13335 пъти

Преслава - любимата млада певица на Митко Щерев

Митко Щерев бе гост в „Шоуто на Иван & Андрей” на 22 декември. В това свое интервю композиторът сподели какво споразумение му е предложила Лили Иванова в съда, както и говори за отношенията си с някои от останалите български изпълнители.

Митко Щерев започна с думите: „Имам 2 войни, които съм водил до сега, но тази с г-жа Иванова продължи вече доста дълго!”. По думите на композитора Лили Иванова направила два големи концерта с огромни приходи от 150 хил. лв. В тези свои концерти примата на българската естрада ползвала 7 песни на Митко Щерев, от които по закона за авторското право му се полагат 3 200 лв. Щерев обаче, не е получил сумата, полагаща се за творческия му труд.
Музикантът категорично отрече да е ходил до Кубрат – родния град на Лили Иванова, за да провери рождената година на примата. Щерев обясни, че 10-годишната сага за ЕГН-то на Иванова е важна, защото ако се окаже, че е родена две години по-рано, това означава, че е лъгала цялата общественост през всичките тези години и трябва да се извини на всички.

„Смятам, че вие с нищо не я убиждате, защото това е един отворен случай. Вие си вършите работата като журналисти!”. Така Митко Щерев коментира задачата „Доротея Лилиева Иванова дъщеря ли е на примата на българската естрада Лили Иванова?”, поставена на „Националния отбор на феномените” в „Лига на познавачите”.
На въпрос какво му носи забраната, за която се бори, Щерев отговори: „Искам да се спазва закона за авторското право!”. „Азис ще ми вземе песните и ще ги направи на кючеци!” – опасява се композиторът.
Митко Щерев определи Емил Димитров като „уникален човек”. „За мен той е на по-високо ниво, защото е автор, който пее песните си!” – каза композиторът за легендарния певец. Щерев от него научил да гледа на поп музиката като на европейска музика.

Това, че българският поп-фолк се базира на влиянието на съседките ни го превръща в „скрита антибългарска политика”, смята композиторът. Според него поп-фолк изпълнителите са „много добри имитатори”.
За дразгите му с Кичка Бодурова, композиторът бе прям като каза, че вече е на 65 години и не му остава много време, за да си играе на „дай си ми куклите, на си ти парцалките”.

За скандала му с „Диана Експрес” Щерев обясни, че спорът се е пордил от самото наименование на групата, тъй като името „Диана Експрес” било запазена марка на Максим Горанов.

Митко Щерев отдели специално внимание на музикантиТЕ в „Шоуто на Иван & Андрей”. Той бе изключително впечатлен от бенда на шоуто и най-вече от вокалистката на група „ТЕ” Преслава Пейчева. „Това е един от най-добрите бендове в България! Преслава е любимата ми млада певица!” – с въторг призна Щерев.
За финал Митко Щерев изпълни на живо в студиото големия си хит „Адаптация”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !