Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

За културата и традициите на Банско и Разлог

отпечатай новината

14.01.2011 10:40 | Видян 3573 пъти

За културата и традициите на Банско и Разлог

На 16 януари, предаването "В неделя с.." ще бъде в три части. От 10:00ч. до 11:10ч. Машина на времето ще върне зрителите в противоречивата 1971-ва година. Водещият Каменов Воденичаров ще се срещне с Янка Рупкина, с която ще коментира фаталната самолетна катастрофа, в която загина Паша Христова. Коментар за филмите през годината ще направят Никола Анастасов и Вера Найденова. За нелепата смърт на Гунди и Котков в студиото ще говори Славчо Пеев, а Ваньо Петров и Надя Ботева ще гостуват по повод 100 години от рождението на незабравимия Йосиф Цанков.

Началото на втората  част на предаването ще започне точно в  12:30ч. и ще продължи до 14:10ч. Тя ще бъде изцяло посветена на гр.Банско. Предаването ще срещне зрителите с танцов състав “Бански фукли” и деца, които ще представят „бански лонджи” (бански шеги - сценки), заедно с техния ръководител Емилия Вишанина. За младите таланти в Банско, в студиото заедно с водещия ще направят своите коментари и  Георги Касапинов и сина му Димитър Касапинов. Зрителите ще чуят и изпълнения на мъжка фолклорна група от гр. Банско с ръководител Георги Гюмов, а Мария Тодева ще изпълни песента  „Пролет моя“ по стихотворението на Никола Вапцаров.

Д-р Емил Илиев, Нона Йотова и Джеймс Хюс ще коментират как Банско може да се превърне в културна столица, а  Ирина Никулчина и Веселинка Дурчова ще разкажат  за бъдещето на китното курортно градче.

Третата  част на предаването ще започне в 15:10ч. и ще завърши  в 16:30ч..Тя ще бъде специално посветена на гр.Разлог. Зрителите ще чуят изпълнения на духов оркестър и мажоретния състав към танцово студио „Силвана Денс”, а  кукери със зурни и тъпани ще прогонят злите сили от студиото. Атанас Орозов и Катерина Харизанова ще запознаят зрителите с традициите и занаятите, типични за Разглог.

Зрителите ще видят още и  танци на балет „Авангард” и женски танцов клуб „Мехомия”. Ще чуят женска фолклорна група "Разложки напеви", с ръководител Тодор Прешелов, група „Перун“ и ансамбъл „Разложчене“. За финал, специална среща  с кмета на гр. Разлог- инж. Красимир Герчев.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !