Албена Михова с драматична съдба

Тази събота (27 април) от 17:00 ч. по bTV в студиото на...

Джейкъб Колиър и Мистерията на...

Шесткратният носител на "Грами" ще свири и пее заедно...

Конкурсната програма 15-ти София Филм Фест с два Български филма

отпечатай новината

19.01.2011 12:00 | Видян 6163 пъти

Конкурсната програма 15-ти София Филм Фест с два Български филма

За първи път през 2011 година в Международния конкурс на София Филм Фест ще участват два български филма – „Подслон” на Драгомир Шолев и „Тилт” на Виктор Чучков-син.

Филмът “ПОДСЛОН” по сценарий на Разван Радулеску, Мелиса де Рааф и Драгомир Шолев е представян като проект в рамките на „София Мийтингс” през 2007 г. и е пълнометражен дебют за Драгомир Шолев (който печели през 2005 г. наградата Jameson за късометражен филм с „Преди живота, след смъртта”). Оператор на „Подслон” е Крум Родригес, продуцент – Росица Вълканова, музиката е на Васил Гюров, а в ролите ще видим Цветан Даскалов, Янина Кашева, Калоян Сирийски, Ирена Христоскова, Силвия Герина. 12-годишният Радо, син на треньора по водна топка Стойчев, вече е почти пънкар. Господин Стойчев не може да разбере защо, след като е бил добър баща, синът му е готов на всичко, за да избяга с „първите срещнати на улицата наркомани”. След световната си премиера в секцията „Нови режисьори” в Сан Себастиан, изпълнената с мрачен хумор драма ще заживее богат фестивален живот благодарение на факта, че представлява свежа трактовка на привидно изхабения жанр за объркани тийнейджъри и пропастта между поколенията. Песимистичен, но не и депресиращ, филмът интелигентно разглежда проблеми с универсално звучене.Копродукцията между България и Германия “ТИЛТ” е режисьорски дебют на Виктор Чучков-син, по сценария работят той и Борислав Чучков. Зад камерата е Рали Ралчев, музиката е дело на Виктор Чучков, продуцент е Борислав Чучков. „Тилт” се среща като проект с продуценти през 2006 г. на „София Мийтингс”. Ролите във филма са поверени на Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Ованес Торосян, Георги Стайков, Ивайло Драгиев, Александър Сано, Филип Аврамов. В началото на 90-те години четирима приятели търсят начин да спечелят пари, за да отворят собствен бар, който ще се казва TILT. При случайна среща на Сташ (Явор Бахаров) и Беки (Радина Кърджилова) се стига до страстна любовна авантюра. Внезапно бандата е заловена в нелегално разпространение на порно филми. Бащата на Беки – действащ полковник, лично се заема със случая и ги заплашва със затвор. Единственият начин да ги остави на мира е Сташ и Беки да спрат да се виждат.

Програмата “Киното днес – големите майстори” включва последните творби на утвърдени световни режисьори. Сред тях са Том Тиквер и Алексей Балабанов.

 

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !