Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

„Речта на краля”, който взе “Златен глобус”, с телевизионна премиера за България по ТВ7

отпечатай новината

20.01.2011 13:00 | Видян 3265 пъти | Гласували 1

„Речта на краля”, който взе “Златен глобус”, с телевизионна премиера за България по ТВ7

Драмата „Речта на краля”, която преди броени дни получи престижната награда „Златен глобус”, ще се излъчи за първи път в български ефир по ТВ7.
Националната ефирна телевизия вече е закупила правата за хитовата холивудска продукция, чиято кинопремиера у нас предстои.

Филмът „Речта на краля” бе номиниран в седем от категориите за „Златен глобус” и получи награда за най-добра мъжка роля в драматичен филм, която отиде при актьора Колин Фърт. Освен него, в историческата драма участва и Джефри Ръш, а действието на филма се развива по времето на британския крал Джордж VІ.
„Речта на краля” е безспорен фаворит и за наградите на британската филмова академия (БАФТА), след като бе номиниран в 14 категории, а според критиката Колин Фърт е сред най-вероятните претенденти и за престижната награда „Оскар”.
ТВ7 ще излъчи още четири други заглавия, участвали в надпреварата за тазгодишните награди „Златен Глобус”.

Сериалът „Империя край океана”, който получи призове в категориите „Най-добър драматичен сериал” и „Най-добра мъжка роля за ТВ сериал”, ще бъде излъчен премиерно за България като част от бъдещата програмна схема на ТВ7. Екранизацията е базирана върху романа „Империя край Океана“ на Нелсън Джонсън, а действието на сериала се развива през 1920 г. в Атлантик Сити, когато в САЩ настъпва Сухият режим.
Другата хитова поредица, която бе сред номинираните в три от категориите за „Златен глобус”, е „Добрата съпруга” с участието на Джулиана Маргулис.   Сериалът може да се гледа по ТВ7 всяка сряда и четъртък от 20 ч. и е премиерен за българска ефирна телевизия.

„Пасифик” на режисьора Стивън Спилбърг, който бе номиниран в категория “Най-добър мини сериал”, ще започне излъчването си по ТВ7 през септември тази година, а комедийната поредица „Сестра Джеки”, получила две номинации за “Златен глобус”, ще стане част от програмата на ТВ7 през пролетта на 2011-та година.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !