Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

ГЕОРГИ КОСТОВ ЩЕ ИЗБИРА БЪЛГАРСКА ПЕСЕН ЗА ЕВРОВИЗИЯ 2011

отпечатай новината

21.02.2011 13:30 | Видян 3329 пъти

ГЕОРГИ КОСТОВ ЩЕ ИЗБИРА БЪЛГАРСКА ПЕСЕН ЗА ЕВРОВИЗИЯ 2011

На 23 февруари ще стане известен българският изпълнител или група, който ще представя България на тазгодишното 56-то издание на Евровизия в Дюселдорф.

Според новите правила на българското издание на Евровизия най-напред бяха избрани членовете на т.нар Академия. Академията е съставена от представители на професионалните музикални организации, от ръководствата на музикалните училища, от националните медии. Георги Костов от SBS България бе избран за член на Академията от квотата на АБРО (Асоциация на българските радио и телевизионни оператори).

Академията номинира за участие в конкурса изпълнители и групи, 13 от които приеха поканата и имат нова подходяща песен.
На следващ етап номинираните представиха 29 песни, за които членовете на Академията гласуваха и определиха песните, които да бъдат изпълнени на финала.
На Големия финал на 23 февруари в НДК ще бъдат представени 19 песни. Тази година победителят ще бъде избран с вота на Академията и СМС-гласовете на зрителите, като едните и другите ще бъдат напълно равнопоставени.
„Ще гласувам за песен със съвременно звучене, която да бъде едновременно модерна, но да има отличителни български акценти. Основното, обаче, е да притежава запомняща се мелодия, която всеки да може лесно да си спомни и с желание да затананика.“, сподели очакванията и намеренията си Георги Костов.

Изборът на българската песен за Евровизия 2011 ще се проведе на 23 февруари, сряда, от 20:30 часа в Зала 1 на НДК и ще бъде показан в пряко предаване на БНТ.

За Георги Костов:
Административният мениджър на SBS България Георги Костов е по-популярен като талантлив млад изпълнител. Жорж е един от финалистите в първото музикално риалити на българския ТВ екран – шоуто Star Academy на Нова телевизия през 2005.
Възпитаникът на софийската френска гимназия представи през 2008 първият си самостоятелен проект – летния денс хит „Summertime“, с участието на Аксиния.
Жорж е административен директор на SBS България от 2007 година, а от началото на февруари т.г. е и водещ на вечерно радио-шоу – The Voice Online Show по The Voice.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !